Rock News

Rob Halford, solistul Judas Priest, aproape de primul său album solo de blues

Nici nu a lansat bine noul album alături de Judas Priest și Rob Halford se declară entuziasmat de lansarea albumului său solo de debut în blues...

Într-un interviu recent cu germanii de la Rock Antenne, Rob Halford a vorbit despre stadiul în care se află albumul său solo de blues, care a avut nevoie de multă muncă. Solistul Judas Priest colaborează din nou cu aceeași echipă cu care a lansat și albumul său de Crăciun din 2019. Printre aceștia se numără și fratele său Nigel și nepotul său Alex, fiul basistului Judas Priest, Ian Hill.  

Rob a spus: „Poate că ați auzit deja că am avut această ambiție de a face un album de blues. Pentru că metalul și în sine tot rock and roll-ul provine din blues. Mare parte din muzică vine cu influențe din blues. Și pentru că eu sunt un mare fan al genului, mi-am dorit mereu să explorez acest teritoriu. Și uite așa, în urmă cu câțiva ani, când am creat albumul de Crăciun alături de fratele meu și de nepotul meu, le-am propus la finalul înregistrărilor să pornim împreună și acest proiect de blues. Acum avem toată muzica pregătită și a mai rămas doar o chestiune de sincronizare. Timpul și planificarea sunt două lucruri extrem de importante în lumea  muzicală, așa că atunci când voi considera că e momentul potrivit, voi finaliza proiectul.”

Nu e prima oară când muzicianul vorbește despre acest proiect. În urmă cu doi ani, Halford povestea despre ce l-a inspirat pentru acest album de blues. „ Îmi place blues-ul. Fără blues, nu am avea rock and roll. Blues-ul s-a născut aici în Statele Unite și apoi s-a mutat încet în toate celelalte stiluri incredibile și diferite în dinamici și variații. Mă gândesc la acei creatori precum Little Richard, Bill Haley, piloni ai blues-ului precum Howlin' Wolf, Muddy Waters, Bessie Smith. Îi ascultam pe acești artiști grozavi când eram copil.” 

Așadar, putem spune că așteptările sunt mari pentru albumul solo al lui Halford la cât de entuziasmat și încrezător vorbește acesta despre el. Se pare, deci, că avem șanse mari să-l auzim cât de curând, imediat ce muzicianul se va liniști după turul de forță pe care îl implică lansarea recentă a albumului „Invincible Shield”, de la Judas Priest.