Rock News

Pearl Jam a lansat al doilea single de pe noul album

„Dark Matter”, cel de-al 12-lea album de studio al rockerilor de la Pearl Jam, va vedea lumina zilei pe 19 aprilie. Odată cu anunțul despre material, trupa a confirmat un turneu mondial care debutează pe 4 mai și a publicat un prim extras care dă titlul albumului. Acum, la puțin peste o lună de la acel moment, aceștia au scos un nou single pentru fanii din întreaga lume...

Noua piesă Pearl Jam disponibilă acum pe platformele de streaming muzical se numește „Running”. A fost una dintre ultimele melodii înregistrate cu producătorul Andrew Watt la Studioul Shangri-La al lui Rick Rubin din Malibu, California. Acolo s-a retras anul trecut trupa pentru a scrie și înregistra întreg albumul sub supravegherea lui Watt, cel care s-a ocupat de ultimele două albume ale lui Ozzy Osbourne. Fiind un grup de muzicieni experimentați și foarte bine conectați între ei, „Dark Matter” s-a materializat în mai puțin de o lună. 

Coperta prezintă o pictură în lumină semnată de Alexandr Gnezdilov. Totul s-a făcut cu ajutorul unui caleidoscop de mari dimensiuni. Fiecare literă vizibilă pe copertă a fost capturată individual și scrisă de mână în aer cu o lanternă specială pentru a crea un efect de perlă luminoasă.

Turneul mondial va porni din data de 4 mai și va traversa 25 de orașe din toată lumea, unde trupa va susține peste 30 de concerte până înspre finalul lunii noiembrie. Etapa europeană a turneului include, însă, doar câteva prezențe în Irlanda, Spania, Anglia, Portugalia și Germania.

Pentru a sărbători lansarea, Pearl Jam va proiecta într-o selecție de cinematografe din întreaga lume documentarul „Pearl Jam - Dark Matter - Global Theatrical Experience - One Night Only”, pe 16 aprilie. 


Lista pieselor de pe „Dark Matter”:

01. Scared Of Fear

02. React, Respond

03. Wreckage

04. Dark Matter

05. Won't Tell

06. Upper Hand

07. Waiting For Stevie

08. Running

09. Something Special

10. Got To Give

11. Setting Sun