Morning Glory

Pâinea cu gust de friptură, cu dr. Adrian Copcea

E pâinea cu gust de friptură o realitate? Ce ne facem la grătarele din această vară? Va exista, oare, „vita Wagyu a săracului”? La toate aceste întrebări, ne-a răspuns dr. Adrian Copcea, diabet, nutriție și boli metabolice

Zilele trecute, România a fost șocată de o știre despre pâinea cu gust de friptură. Cu toate că părerile au fost împărțite, un lucru era clar. De era adevărată informația, tradiționalul grătar cu mușchiuleț și mici, ar fi fost pus sub amenințare. Vestea bună e că așa ceva nu există, cel puțin deocamdată. În plus, dr. Adrian Copcea a explicat că invenția de la care a pornit tot scandalul, nu e, de fapt, o idee proastă. 

Cercetătorii de la Universitatea „Dunărea De Jos” din Galați au inventat, de fapt, pâinea proteică. Pâinea echilibrată nutrițional în proteine reprezintă o soluție de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, adică de a avea un conținut optim în aminoacizii esențiali. „Ideea e foarte bună, mai ales că ducem o dietă dezechilibrată, bogată în carbohidrați”, a spus dr. Adrian Copcea. 


Revoluțiile alimentare nu se opresc aici. Acum doi ani, s-a inventat carnea de laborator, pe bază de culturi celulare. În principiu, celulele sunt prelevate de la animale, prin biopsie, urmând, mai apoi, să fie multiplicate în laborator. Dintr-o celulă de vită, spre exemplu, se pot face mai mulți mușchiuleți. 

O altă invenție la care se lucrează e făina din gândaci, care nu va avea gust de insecte, dar, fiind o sursă bună de proteine, va fi folosită în suplimente alimentare sau mâncăruri proteice. 


Morning Glory - 21.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:13:24

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42