Rock News

Bruce Springsteen își reia turneul oprit din cauza problemelor medicale

După ce problemele de sănătate l-au făcut nevoit să ia o pauză de la turneul în care se afla anul trecut, Springsteen e pregătit acum să repornească la drum cu seria de concerte care va ajunge și în Europa, la vară

La anunțarea sa, turneul lui Bruce Springsteen alături de E Street Band – primul făcut împreună din 2017 încoace – a debutat bine și s-a desfășurat fără probleme în primele săptămâni, cu multe săli sold out și recenzii pozitive din partea criticilor muzicali insistând că Springsteen a rămas una dintre cele mai puternice forțe din rock. 

Cu toate acestea, la câteva săptămâni după începutul turneului, problemele de sănătate au început să apară în cadrul echipei. În primă fază, au fost câțiva membri ai E Street Band care sufereau de COVID. Mai târziu, o boală neidentificată a forțat managerii de turneu să impună noi amânări, fără a specifica exact cine era cel care suferea de misterioasa boală. 

Ulterior, în luna septembrie, a apărut și vestea oficială: Springsteen suferea de ulcer peptic și trebuia să amâne restul turneului său din 2023 pentru a se recupera. 

Springsteen a rămas, în mare parte, departe de lumina reflectoarelor în timpul pauzei sale neplanificate, odihnindu-se și recuperându-se în pregătirea pentru spectacolele sale din 2024. Acum, acesta a publicat pe paginile proprii de Social Media imagini de la repetițiile pentru revenirea sa din Phoenix.  

După ce își va încheia etapa de turneu în Statele Unite ale Americii, muzicianul va ajunge și în Europa, unde va susține o serie de peste 20 de concerte. Primul va avea loc pe 5 mai, în Cardiff, UK. 

5 mai – Cardiff, Țara Galilor

9 mai – Belfast, Irlanda de Nord

12 mai – Kilkenny, Irlanda

16 mai – Cork, Irlanda

19 mai – Dublin, Irlanda

22 mai – Sunderland, Anglia

25 mai – Marsilia, Franța

28 mai – Praga, Cehia

1 iunie – Milano, Italia

3 iunie – Milano, Italia

12 iunie – Madrid, Spania

14 iunie – Madrid, Spania

20 iunie – Barcelona, Spania

27 iunie – Nijmegen, Olanda

2 iulie – Werchter, Belgia