Morning Glory

Remedii pentru mahmureală, cu dr. Adrian Copcea

Dr. Adrian Copcea, diabet, nutriție, boli metabolice, a venit azi-dimineață la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” pentru a desființa miturile despre mahmureală și ca să ne spună cum se ameliorează starea de rău după serile de pomină

Diminețile de după petrecerile epice din viețile noastre sunt foarte grele. După serile de șpriț cu prietenii, cu siguranță, căutăm metode prin care să scăpăm rapid de greață, dureri de cap și de setea constantă. În România, circulă vorba faimoasă din popor „Cui pe cui se scoate”, însă dr. Adrian Copcea ne atenționează că proverbul nu se aplică stării de mahmureală. 

Medicul a spus că, de regulă, cele mai eficiente remedii se iau înainte de petrecere și că, mai degrabă, plantele exotice ar putea avea efecte mai puternice împotriva mahmurelii. Singura plantă mai apropiată de noi, care at putea ajuta, ar fi anghinarea. Concluzia discuției a fost că, în ciuda tuturor eforturilor, „corpul trebuie să se refacă singur”. 

Un meniu benefic, pentru a doua zi după ieșirea cu prietenii în oraș, constă în supă de pui, sucuri cu zahăr, cum e cel de portocale, și carbohidrați care se absorb ușor, cum sunt pâinea albă prăjită și bananele. În plus, e obligatoriu să bem multă apă. Ciorba de burtă nu e o variantă potrivită. Mâncărurile grase trebuie evitate, în caz de mahmureală. 



Morning Glory - 11.03.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:15:39

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42