Rock News

Billie Joe Armstrong: „Axl Rose este cel mai mare solist care a pășit vreodată în fața unui microfon”

Spre deosebire de multe trupe ale vremii care se chinuiau să facă melodii care sunau frumos pentru radio, riff-urile care ieșeau din chitara lui Slash erau genul pe care un tânăr - cum era Billie Joe Armstrong în anii 90 - le prefera pentru că sunau periculos. Mai ales când aveai o copertă de disc cu craniile membrilor trupei pe o cruce.

Influențat de toată lumea, de la Thin Lizzy la Iggy Pop și Elton John, pentru Billie Joe Armstrong, Axl Rose era genul de vedetă rock de la care era imposibil să-ți iei ochii. 

Pentru Armstrong, asta era ceea ce trebuia să fie totul în rock and roll. Chiar dacă inluențele muzicale ale lui Armstrong își au originea în multe trupe punk din underground și cu ele în minte a început Green Day, Guns N Roses are un loc special în inima lui, așa cum a spus atunci când i-a inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Chiar dacă Axl Rose nu a fost prezent la ceremonie, Armstrong a spus că nimeni nu se poate compara cu el: „Acest tip este un solist dat naibii. Unul dintre cei mai buni frontmani care a atins vreodată un microfon. Versurile tale sunt sincere, pasionale, supărate și spui adevărul indiferent de consecințe”.

Axl Rose și-a ținut promisiunea de a boicota ceremonia Rock and Roll Hall of Fame din 2012, dar - pe vremea aceea - foștii săi colegi de trupă au decis că spectacolul Guns N' Roses trebuie să continue fără el, venind să-și ridice statuetele, înainte de a cânta câteva melodii din perioada timpurie GNR cu solistul Myles Kennedy la voce.

Numele lui Rose a atras coruri de huiduieli și strigăte din partea publicului prezent la ceremonie, moment în care Billie Joe Armstrong a ținut să îi ia apărarea: „Ia tăceți! A fost cel mai mare solist care a pășit vreodată în fața unui microfon”. A făcut o pauză, apoi a adăugat: „Dar este... nebun. Și pot garanta pentru asta”.

Boicotul lui Axl Rose

„Refuz cu respect includerea ca membru al Guns N’ Roses în Rock and Roll Hall of Fame”, a scris Rose atunci într-un comunicat de presă publicat de L.A. Times. „Cer cu tărie să nu fiu introdus în absență și vă rog să știți că nimeni nu este autorizat și nu i se permite nimănui să accepte vreo includere pentru mine sau să vorbească în numele meu. Nici foștii membri, reprezentanții casei de discuri și nici Rock and Roll Hall of Fame nu ar trebui să se implice, dacă direct, indirect sau prin omisiune, sunt inclus în orice presupusă includere a Guns N’ Roses”.