Morning Glory

Primăvara, din punctul de vedere al unui florist

Bogdan Stancu de la Florărescu a venit azi-dimineață la „Morning Glory cu RăzvanExarhu”. Acesta a povestit cum e viața floriștilor în perioada 1 și 8 martie și a spus ce învățături trage un florist de la primăvară

Dacă te-ai întrebat vreodată cum o duc floriștii la începutul primăverii, atunci „Morning Glory” are câteva răspunsuri pentru tine! Floristul Bogdan Stancu, de la Florărescu, a venit în studioul Rock FM, azi-dimineață, pentru a oferi câteva detalii despre cât de încărcată e prima săptămână din martie, de unde provin florile pentru buchete și, desigur, cât de atenți trebuie să fie livratorii atunci când livrează și pentru nevastă și pentru mama soacră, dar mai ales pentru „panseluțe”. 

Dacă în anii trecuți, mai toată lumea era întârziată cu comenzile, anul acesta, lumea a dat comandă de buchete din timp. Astfel, angajații florăriei au putut lucra mai relaxat și mai eficient. 

„Pentru floriști e un fel de Săptămână Neagră. E cea mai aglomerată perioadă din an, cu cele mai multe vânzări, dar e și una foarte scurtă. Pe 1 martie, cele mai multe comenzi sunt pentru profesoare, iar pe 8 martie, cele mai multe flori sunt pentru mame sau soții”, a susținut invitatul.

Bogdan a spus că, odată cu creșterea vânzărilor, crește și importul. „Cum adică? Nu sunt flori dacice de la noi?”, a întrebat Exarhu. La Florărescu, majoritatea florilor provin din Olanda, unde există tehnologii mai avansate pentru creșterea lor, însă se folosesc, desigur, și flori românești. 


Problema cu care se confruntă orice bărbat, de sărbătorile feminine, e cui îi trimite un buchet mai mare. Mamei sau soției? Bogdan a susținut că mamele primesc cele mai arătoase buchete, de obicei. Totuși, se iau și măsuri de discreție, ca să nu afle nevasta că a primit un buchet mai modest. Serviciul de discreție e un fel de muncă sub acoperire a livratorilor, care, cu un tact de fier, se asigură că livrează buchetele corect, folosindu-se de bilețelul care însoțește florile și au grijă ca soția să nu afle nici de așa-zisele „panseluțe” ale bărbatului. Aceștia sunt antrenați special, ca să nu riște să divulge secretele nimănui. 

„Am cumpărat aparate de distrus documente, ca să fim siguri că nu distrugem căsnicii!”, a declarat Bogdan Stancu.

Morning Glory - 4.03.2024 - BOGDAN STANCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:15:59

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07