Rock News

Tim Commerford spune că nu știe dacă Rage Against The Machine s-a destrămat: „Eu sunt basistul”

Într-un interviu recent pentru Rolling Stone, Commerford spune că nu este sigur de stadiul în care se află trupa, ținând cont că „basistii sunt întotdeauna ultimii oameni care află despre asa ceva”. Nici Zack de la Rocha, nici Tom Morello nu au comentat public statutul trupei de la postarea lui Wilk, din ianuarie, în care anunța că trupa nu va mai avea spectacole și nu va mai face turnee

"Nu știu. Nu mă implic în asta”, a spus el. „Eu sunt basistul. Abia aștept să-mi spună cineva ce să fac. Brad a spus ceea ce a spus, dar este cu un pas deasupra mea. El este pe locul 3. Sunt omul jos din ierarhie. Atât pot să-ți spun. Eu sunt basistul. Basistii sunt întotdeauna ultimii oameni care află despre asa ceva”.

Commerford a indicat că, în cazul în care trupa decide să continue, el ar dori în continuare să fie implicat. „Când lumina Rage se aprinde în nori, ca semnul liliacului pe care Batman l-ar vedea și ar ști că trebuie să meargă să facă niște rahaturi... așa trăiesc eu”, a spus el.

Basistul se concentrează în prezent pe noul său proiect 7D7D, care și-a lansat recent noul single „Insignia”, pe care îl puteți vedea mai jos. În decembrie 2022, Commerford a dezvăluit, de asemenea, că a fost diagnosticat cu cancer de prostată.


Rage Against The Machine a lansat mult-așteptatul lor turneu de reuniune în iulie acum doi ani, numai că vocalistul Zack De La Rocha s-a accidentat la tendonul lui Ahile. Trupa și-a anulat turneul european, ca măsură de precauție, în timp ce De La Rocha a început procedurile de kinetoterapie. Accidentul s-a dovedit mai rău decât părea, ceea ce a determinat Rage Against The Machine să-și anuleze viitoarele concerte programate pentru America de Nord.

Zack de la Rocha s-a rănit la picior în timpul celei de-a doua nopți a turneului de reuniune „Public Service Announcement”, în 2022. El și-a rupt tendonul lui Ahile, iar după accidentare a fost ajutat să iasă din scenă de echipă și a revenit după o scurtă pauză, așezat pe un monitor.

Foto: Getty Images/ Guliver.