Morning Glory

Invazia actorilor

Adrian Nicolae și Carol Ionescu au fost primii invitați ai matinalului de azi. Aceștia au vorbit despre întâmplări din timpul turneului de promovare al filmului „Klaus & Barosso”. Paul Ipate a ajuns și el la emisiune și a discutat despre viața de actor în Vama Veche și despre școala de actorie Becoming Studio

Organizația de bază devine încet, încet un loc de întâlnire al actorilor. Adrian Nicolae și Carol Ionescu, primii invitați ai dimineții, au discutat cu realizatory, la cafelutsă, despre întâmplările ieșite din comun din timpul turneului de promovare al filmului „Klaus și Barosso”. Înainte de a începe, totuși, invitații au menționat faptul că filmul a fost conceput pentru familii, conține un limbaj prietenos și vă încurajează să mergeți la cinema să îl urmăriți. Însă, despre film deja s-au spus multe, așa că cei doi actori s-au hotărât să ne ofere câteva detalii despre ce s-a mai întâmplat în spatele peliculei. „Au venit să facă reclamă mascată pe față la film”, după cum bine a punctat Răzvan. „De fapt, am venit să îi urăm «La mulți ani!» marelui Răzvan Exarhu”, au exclamat Adrian și Carol, înainte să îi înmâneze un cadou: merch cu filmul „Klaus & Barosso”. Actorii și-au luat revanșa. 

În orice caz, actorii au trecut prin niște peripeții atunci când promovau filmul prin țară. Adrian Nicolae a povestit că s-a oprit cu caravana, în drum spre Oradea, de la Satu Mare, la o benzinărie în Valea lui Mihai. „Nu apuc să scapăr bricheta pentru a-mi aprinde, iertați-mă, o țigară, ridic capul și pe cine văd? Pe Marcel Ciolacu! Cel de-al doilea bărbat al țării, dacă excludem persoanele de față. Mut capul, era și Mihai Tudose!”, a povestit actorul. După un schimb de priviri dubioase, pornesc spre aeroportul din Oradea. Acolo se întâlnesc din nou cu politicienii. Gărzile de corp, după spusele invitatului, erau din ce în ce mai încordate, după ce actorii auziseră discuțiile politicienilor de la masa din benzinărie. În avion, membrii caravanei de actori ajung să stea printre oamenii politici, fiind deja destul de anxioși. A se nota că politicienii stăteau pe locurile din față, „unde își odihneau picioarele de la atâta condus de țară”. Alex Ion, actor în film, mai are și frică de zbor, așa că a luat un calmant, apoi, puțin încețoșat, a venit să se așeze pe locul liber de lângă Adrian. În momentul acela, ofițerii politicienilor s-au crispat așa cum actorul nu a mai văzut până atunci. „Tot drumul, au stat cu ochii pe bieții actori. Am și întârziat 20 de minute, unde am crezut că de data aceea am fi ajuns la timp, pentru că ne consideram binecuvântați de a călători cu acești bărbați”. Nu s-a aplaudat la aterizare. 

Carol Ionescu, pe de altă parte, s-a întâlnit în avion cu Tzancă Uraganu, în avion. „Eu nu știam că îi spune Tzancă, eu îi ziceam Tzanca. Era cu mai mulți muzicieni”, a mărturisit actorul. „Fiind deranjat de ei în mai multe rânduri, mă gândeam cum să îi abordez. Vorbeau despre cuceririle lor din seara precedentă, despre ce medicamente îngurgitaseră... Mie mi se părea absolut dizgrațios. Tzancă stătea mai în față cu concubina lui și cred că i s-a creat un sentiment de FOMO, pentru că nu era cu băieții lui, care se simțeau foarte bine. Eu eram ăla ursuz. Eu eram babacul”. Invitatul a povestit că momentul în care i-a sărit țandăra a fost atunci când Tzancă a luat-o pe prietena lui mai cu forța, mai în spate, spre gașca lui. „S-a spus și cu p și cu ț și cu u, nu mai puteam sta așa”. Totuși, mai mult de frică față de femeie, a ales să tacă și să își vadă de treabă. Vorba lui Adrian Nicolae, „nu vrei să intri în gura lui Tzancă!”. 

Paul Ipate - cum e să fii actor în Vama Veche?

„L-am chemat pentru că viața lui e un spectacol”, a deschis discuția Răzvan Exarhu. „M-am întâlnit cu Paul acum câteva zile și mi-a povestit niște tâmpenii, am râs cu lacrimi”. 

Paul a povestit despre cum, cu câteva zile înainte să înceapă filmările pentru serialul „Săptămâni Nebune”, el, alături de colegii săi actori, au decis să stea trei nopți la mare, în Vama Veche. După o seară teribil de haotică, s-a trezit de dimineață și a luat o navetă de bere „să aibă băieții la picioare, să nu mai meargă după ea”. S-a așezat pe plajă și privea marea, lumea trecătoare și o mingie care plonja spre el. „Moment în care m-am gândit «A mea e!». Așa că duceam sticla la gură și piciorul spre minge. Mingea a ricoșat în sticlă și s-a luat curentul câteva secunde. Când m-am trezit, foarte confuz, mi se bălăngănea un dinte”. Paul a dus la extrem sloganul „Morning Glory, Morning Glory, mi se mișcă dințișorii”.


Mai apoi, a povestit despre progresul pe care îl fac copiii din cadrul cursurilor de actorie de la Becoming Studio. Invitatul a susținut că e emoționant să vezi cum copiii, care vin foarte timorați, ajung să fie foarte încrezători și mândri de ei. Aceștia învață, pe lângă tehnici de actorie, să vorbească liber în fața clasei și să își iasă din carapace. În plus, Paul spune că cei mici și tinerii de la cursuri sunt foarte talentați. 

Paul Ipate va juca într-un proiect pe care chiar el îl regizează, intitulat „Tata nu vrea să mă însor”. Premiera e pe 18 martie, iar din distribuție fac parte Aurelian Temișan, Monica Odagiu și Cosmin Vîjeu. 

Ascultați episodul integral, sub formă de podcast, pe rockfm.ro!



Morning Glory - 1.02.2024 - ADRIAN NICOLAE & CAROL IONESCU + PAUL IPATE

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:31:27

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42