Rock News

Noel Gallagher, Beck și Alice Cooper, pe lista de invitați a viitorului album The Black Keys

Discul „Ohio Players”, descris drept unul „de petrecere”, urmează să apară pe 5 aprilie, iar zilele trecute duo-ul american a lansat primul single, “Beautiful People (Stay High)”, o colaborare cu Beck și Dan „The Automator” Nakamura. Un turneu internațional extins va fi anunțat în curând.



”Am avut această epifanie: „Ne putem chema prietenii să ne ajute să facem muzică”, spune bateristul Patrick Carney într-un interviu pentru Rolling Stone. „Este amuzant pentru că amândoi scriem melodii cu alți artiști – Dan tot timpul [ca artist solo și producător], eu când produc un disc. Ceea ce am vrut să realizăm cu acest disc a fost să facem ceva distractiv. Și ceva ce nu face majoritatea trupelor, după 20 de ani de carieră, care este un album accesibil, distractiv, de asemenea, cool”.

Grupul anunțase anterior, în seara de Anul Nou, lansarea de muzică nouă în 2024, ca parte a celor trei „rezoluții”, alături de a fuma mai puțină iarbă și de a exersa mai mult.


Următorul disc al trupei va fi a 12-a lansare și al 11-lea album original, după The Big Come Up (2002), Thickfreakness (2003), Rubber Factory (2004), Magic Potion (2006), Attack & Release (2008), Brothers (2010), El Camino (2011), Turn Blue (2014), Let's Rock (2019), albumul de cover-uri Delta Kream (2021) și Dropout Boogie (2022).

The Black Keys au castigat patru premii Grammy si au fost nominalizati de 20 de ori. Premiile au fost pentru:

Cel mai bun album rock pentru “Brothers” (2010) 

Cea mai buna interpretare rock a unui duo sau grup cu voce pentru “Tighten Up” (2010) 

Cel mai bun album de muzica alternativa pentru “El Camino” (2011) 

Cel mai bun album rock pentru “Lonely Boy” (2011) 

Fun Fact: Formula de doi a celor de la The Black Keys a fost rezultatul întâmplării. Chitaristul Auerbach urma să înregistreze demo-uri în studioul pe care Carney îl are la subsolul casei sale, dar la data înregistrării, muzicienii cu care urma să repete Auerbach nu au apărut. Auerbach și Carney au început să cânte împreună și așa s-a născut The Black Keys.

Foto: Getty Images/ Guliver.