Rock News

Alpha Q va deschide concertul formației Therion de la Quantic

Trupa sibiană Alpha Q va deschide concertul formației suedeze de simfonic metal Therion, din 4 februarie 2024, de la Quantic Club. Biletele pentru acest concert sunt disponibile pe AmBilet.ro.

În cadrul acestui concert Therion va interpreta noul album „Leviathan III”, lansat pe 15 decembrie 2023, prin Napalm Records.

Alpha Q este o trupă metal din Sibiu cu o pasiune înflăcărată pentru muzică. Aceștia nu se tem să spargă tiparele, evitând etichetele și subgenurile din lumea rock/metal. De ce să alegi între genuri, când le poți avea pe toate? Amestecul unic al acestei trupe este Alternative Multi-Metal, o dovadă a diversității influențelor și stilurilor muzicale. Fiecare membru își aduce propriul sunet distinct, ceea ce face ca experiența muzicală să fie electrizantă și să transceadă orice gen. Cu Alpha Q, așteptați-vă la neașteptat și pregătiți-vă pentru o experiență muzicală intensă!

Alpha Q a luat naștere în vara anului 2016 și a susținut concertul de debut în luna octombrie a aceluiași an, după luni intense de compus și repetiții. Primul material discografic al trupei, EP-ul Alpha Q, a fost lansat în octombrie 2018, acesta conținând primele piese ale formației: One Day Maybe, Ghost King, Circles și Blind. Alpha Q a lansat în 2022 primul album, intitulat Parallel Universe. Albumul este alcătuit din 7 piese. Acesta s-a bucurat de numeroase reacții pozitive atât din partea publicului, cât și din partea criticilor de muzică, fiind un mare succes pentru trupă. Alpha Q a câștigat Marele Premiu la Posada Rock Festival în 2018. Recent, în 2023, a câștigat concursul organizat de Festivalul ARTmania, ARTmania Showcase, și vor cânta anul acesta în cadrul festivalului de la Sibiu.

Despre Parallel Universe:

„Albumul reprezintă evoluția emoțională și muzicală a trupei noastre. Acum avem mai mult curaj să fim noi înșine, cu tot ceea ce înseamnă asta."

Componența Alpha Q:

MeeRah – vocals

Madalin Muntean – drums

Daniel Fracea – guitar

Bogdan Stoican – solo guitar

Mihai Ciobotaru – bass guitar

THERION este o trupă suedeză de metal simfonic formată de Christofer Johnsson în 1987. Numele ei a fost inspirat de albumul celor de la Celtic Frost, To Mega Therion. Tradus din greacă, To Mega Therion înseamnă Marea Bestie și a fost un titlu folosit de ocultistul Aleister Crowley. Inițial o trupă de death metal, THERION a evoluat ca stil muzical adăugând elemente orchestrale, inclusiv coruri, muzicieni clasici și chiar o orchestră completă în cadrul concertelor. Drept urmare, sunt considerați pionierii genului de metal simfonic.

Versurile trupei THERION cunosc teme rar abordate în muzică precum mitologia, magia, ocultismul, tradiții și scrieri antice.