Rock News

„All My Love”, povestea tragică din spatele melodiei Led Zeppelin

Cu toate că se abate de la stilul hard/ heavy obișnuit al trupei, „All My Love” a devenit favorită printre fani, având în vedere povestea nefericită din spatele ei.



„All My Love” a venit în urma unei tragedii trăite de Robert Plant și soția sa în 1977. La doi ani după ce soții Plant au avut un accident grav de mașină, s-au confruntat cu o nouă tragedie: fiul lor, Karac, a căzut victimă unui virus stomacal. Pierderea fiului de numai cinci ani l-a lăsat devastat pe Plant, cu atât mai mult că era în turneu cu trupa în America de Nord când Karac a murit.

În urma incidentului, grupul a luat o pauză de doi ani înainte de a organiza o întoarcere triumfală cu un show monumental de două nopți la Knebworth. Alături de această revenire a venit și lansarea albumului „In Through The Out Door”, cu un omagiu special adus de Plant fiului său, în sfâșietorul „All My Love”.



Cu toate acestea, Page și Bonham nu au fost de acord cu melodia, considerând-o prea „moale”. După cum a explicat odată Page, „eram puțin îngrijorat de refren”, adăugând: „Mi-am putut imagina că oamenii fac valul și toate astea. Și m-am gândit: „Nu suntem noi. Nu suntem noi”. Locul ei pe album era bun, dar nu mi-aș fi dorit să urmez această direcție în viitor.”

În cele din urmă, Page și Bonham au fost de acord să aibă piesa scrisă de Plant și Jones pe „In Through The Out Door”. Alături de „South Bound Saurez”, aceasta este una dintre cele două cântece Led Zeppelin fără contribuția lui Jimmy Page pe partea de compoziție.

Foto: Getty Images/ Guliver.