Rock News

Parisul l-a onorat pe David Bowie cu o stradă care îi poartă numele

Rue David Bowie este situată lângă Gara Austerlitz, în arondismentul 13 din sud-estul capitalei Franței, potrivit unui comunicat al consiliului municipal din Paris. Inaugurarea oficială a avut loc luni, în ziua în care muzicianul ar fi împlinit 77 de ani.

În timp ce Marea Britanie nu are încă o stradă numită după Bowie, în orașul natal, Brixton, are o pictură murală faimoasă, pictată de artistul australian James Cochran.



Bowie a murit în 2016, în urma unei lupte cu cancerul.

Wilco a împărtășit și un cover al piesei „Space Oddity” a lui Bowie, cu ocazia zilei de naștere a din 8 ianuarie a artistului britanic.


O altă lansare anunțată pentru a marca ziua de naștere a lui Bowie este un nou album din epoca „Ziggy Stardust”, care urmează să fie lansat anul acesta de Record Store Day.

„Waiting In The Sky (Before The Starman Came To Earth)” este o colecție de înregistrări de la Trident Studios, din 1971 și conține majoritatea melodiilor care urma să formeze legendarul disc „The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars”.

Pe noul album, dar nu și pe „Ziggy Stardust”, sunt incluse patru melodii, inclusiv un cover al piesei „Round And Round” a lui Chuck Berry.

Foto: Getty Images/ Guliver.