Rock News

Liam Gallagher și John Squire (The Stone Roses) lansează single-ul de debut, „Just Another Rainbow”

Anunțat oficial luna trecută, după luni de postări - Gallagher salutând viitorul lor album, în stilul propriu, ușor arogant, drept „cel mai bun disc de la „Revolver” [The Beatles] încoace” – primul single al fostului vocal de la Oasis și al chitaristului Stone Roses a fost lansat astăzi (5 ianuarie).

Mai degrabă în stilul psihedelic al The Stone Roses decât în direcția brit-pop în care s-a îndreptat Liam Gallagher pe ultimele albume solo, „Just Another Rainbow” este primul exemplu de pe viitorul album al duo-ului, care promite „mai multă muzică nouă pe măsură ce anul înaintează”. Un videoclip este și el pe drum.

„Pentru mine, cea mai evidentă interpretare a „Just Another Rainbow” este că este vorba despre dezamăgire și despre sentimentul este că nu obții niciodată ceea ce îți dorești cu adevărat”, a spus Squire într-o declarație. „Dar nu-mi place să explic melodiile, cred că acesta este privilegiul ascultătorului, este orice vrei tu să fie”. Vorbind despre colaborarea lor, Gallagher l-a salutat pe Squire drept „un compozitor de top”.

Legătura lui Gallagher cu The Stone Roses este mai veche. Primul concert la care Liam a fost în viața lui, a fost pe vremea când avea 16 ani și a fost unul The Stone Roses, la Manchester. Patru ani mai târziu, Oasis și Roses înregistrau la Monmouth, în Țara Galilor, ceea ce avea să devină „Definitely Maybe”. Gallagher și Squire au rămas prieteni, ulterior lucrând împreună pentru a scrie „Love Me and Leave Me”, piesa celeilalte trupe a lui Squire, The Seahorses, care a făcut turnee ca invitați Oasis.

Liam Gallagher and John Squire Credit: Tom Oxley.