Rock News

The Rolling Stones, locul 1 în Marea Britanie de Crăciun cu „Hackney Diamonds”

Cel mai recent album al Stones ajunge de pe 6 pe 1 în Official U.K. Albums Chart, în a doua săptămână în top. Cu colaborări din partea Lady Gaga, Elton John, Stevie Wonder și Paul McCartney și contribuții ale fostului basist Bill Wyman și ale regretatului baterist al grupului Charlie Watts, „Hackney Diamonds” este primul album cu material original al celor de la Stones în ultimii 18 ani, de la „A Bigger Bang”, care a ajuns pe locul 2 în 2005.

„Este o modalitate minunată de a rotunji anul 2023”, spun The Stones într-o declarație publicată de Official Charts Company. „Mulțumim tuturor pentru că ați ascultat „Hackney Diamonds”. Să aveți un Crăciun și un An Nou foarte fericite!”.


După lansarea inițială a „Hackney Diamonds”, The Rolling Stones a anunțat, de asemenea, lansarea viitoare a versiunii live a LP-ului, cu toate cele șapte piese interpretate la evenimentul de lansare din octombrie de la Racket din New York City. Aceasta din urmă variantă urmează să fie lansată pe 19 ianuarie, formatul 2CD incluzând debutul a patru piese de pe album: „Sweet Sounds of Heaven” (cu Lady Gaga), „Shattered”, „Tumbling Dice” și „Jumpin’ Jack Flash".

În noiembrie, The Stones a anunțat un turneu extins în America de Nord pentru 2024.

Artistii cu cele mai multe albume numărul 1 de Crăciun din Marea Britanie din toate timpurile sunt contemporanii The Stones, The Beatles. Fab Four au ocupat primul loc de șapte ori. 

Foto: Getty Images/ Guliver.