Rock News

Noutățile din rock: albumele din 2023 vs. 2024

În ultima ediție dinainte de Crăciun a rubricii săptămânale despre noutățile din muzica rock, am vorbit despre albumele lansate anul acesta și despre cele pe care le așteptăm în 2024. În plus, am vorbit despre noile trupe confirmate că vor veni în România, despre planurile trupei Scorpions și cele ale lui Scott Stapp, solistul Creed, pentru anul nou.

Judas Priest și Five Finger Death Punch ajung în România

Cele două trupe vor concerta la București în vara anului viitor, fiind cele mai recent anunțate nume care se alătură artiștilor internaționali ce vin la noi în țară în noul an. Dacă FFDP își iau revanșa pentru concertul anulat pe care urmau să îl susțină vara asta, concertul Judas Priest se întâmplă în contextul turneului lor de promovare al noului album pe care urmează să-l lanseze în luna martie. 

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 18.12.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:39

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22


Să ne aducem aminte de albumele anului 2023

Anul ăsta nu a fost deloc unul de ignorat la capitolul lansărilor muzicale din industria internațională de rock. O mulțime de trupe și artiști legendari au oferit publicului o serie de albume despre care se va vorbi mult timp și care vor deveni referințe muzicale peste 15-20 de ani. Printre acestea, o parte dintre cele mai așteptate și discutate, într-o ordine aleatorie, sunt: Metallica, Peter Gabriel, Alice Cooper, Foo Fighters, The Rolling Stones, Dolly Parton, Joe Perry, Roger Waters, Depeche Mode, Powerwolf, Iggy Pop. De asemenea, cu toate că nu e vorba despre un album, nu putem să nu ne amintim și de momentul care ne-a atras tuturor atenția: noua piesă descoperită și lansată a celor de la The Beatles. 



Ce așteptăm să auzim în 2024

Dacă e să vorbim despre cei care scot album nou și concertează în România în același an, anul începe cu discul celor de la Bring Me The Horizon, recent confirmați pentru a zecea ediție Electric Castle. Discul lor va vedea lumina zilei pe 12 ianuarie. 

Mai departe, în noul an mai sunt de așteptat materiale discografice de la: Green Day, Bruce Dickinson, Judas Priest, Guns N Roses, Coldplay, Korn, Slipknot, Slash, Social Distortion și The Offspring.



Scott Stapp se reunește cu Creed, însă merge mai departe și cu cariera solo

După ce, în luna octombrie, am aflat că trupa Creed se reunește, după mulți ani de absență și lungi așteptări din partea fanilor, muzicianul a anunțat zilele acestea că e de asemenea pregătit să lanseze și un album solo. „Higher Power” se numește discul programat să fie lansat în 2024, fiind cel de-al patrulea material solo în cei aproape 20 de ani de când a început proiectul muzical pe cont propriu, adică prin 2005, când trupa Creed se despărțea pentru prima oară.



Scorpions revine cu o rezidență în Las Vegas 

Nu mai poate spune nimeni că rockerii de la Scorprion se retrag. Nici măcar ei. Mai mult, aceștia se pregătesc intens pentru începerea noii lor rezidențe în Las Vegas, care debutează pe 11 aprilie. „Scorpions - Love At First Sting Las Vegas” se intitulează seria de, momentan, nouă concerte, care vor celebra albumul cu același titlu și aniversarea celor patru decenii de carieră. Un setlist de milioane promit ei fanilor care vor merge să-i vadă în locul supranumit „Orașul Luminilor”. 


Până data viitoare, vă doresc o săptămână ușoară și sărbători fericite!