Rock News

Reverse The Moment lansează „Your Presence Is Venomous”

Reverse The Moment, trupa de metalcore din Oradea va lansa, în această seară, single-ul „Your Presence Is Venomous”, o portiță de intrare în lumea unui stil muzical extrem și, totodată, un prilej de a experimenta efecte vizuale noi

Reverse The Moment a bătut un drum lung, la finalul lunii octombrie, alături de trupa Fittonia, de la Oradea până la București. Și a meritat din plin. Spectacolul lor a avut o vivacitate vibrantă care a fost palpabilă de la primele note până la ultima. Chiar și cu câteva mici probleme tehnice, băieții și-au păstrat profesionalismul și au creat o atmosferă intensă. Îmi aduc aminte cum, imediat după terminarea setului, m-am dus din inerție să cumpăr și CD-ul „The Victim”, albumul de debut. 


Diseară, vor lansa un single ceva mai diferit față de stilul cu care băieții ne-au obișnuit. „Your Presence Is Venomous” e o mărturie sensibilă despre cum se simte când legătura față de o persoană toxică e atât de puternică, încât cu greu reușești să te depărtezi. Piesa e ceva mai ușoară pe ureche decât piesele metalcore românești pe care le-am ascultat până acum. Efectele de muzică electronică, structura clasică de metalcore simplificată și breakdown-urile dure și complexe alcătuiesc un single care ar putea reprezenta un bun punct de început în explorarea stilului. 

După cum bine știm, atât noi, fanii, cât și artiștii care fac muzică de acest tip, metalcore-ul e un stil destul de blamat, din cauză că nu respectă formula și limitele metalului adevărat. Chitaristul formației brașovene W3 4R3 NUM83R5, Alin „Alinesku” Ștefănescu, mi-a oferit, într-o discuție din vara aceasta explicația perfectă - „cred că acest gen e de multe ori blamat, pentru că nu e «true», însă are suficientă energie încât să îți transmită stări emoționale, iar cei care cochetează cu muzica extremă regăsesc în ea refulare, eliberare psihică, stare de bine și libertate”. 

„Your Presence Is Venomous” comunică, pe lângă sentimentele trăite la intensitate maximă, că metalcore-ul poate ajunge la urechile mai multor ascultători de rock, de toate gusturile, și că acesta permite artistului mai mult loc de experimentat, de joacă și de amestecat influențe. În piesă apar părți captivante de muzică electronică, iar finalul e cireașa de pe tort, sunetul dur și brutal al basului, chitarele distorsionate și tobele bătute cu precizie și putere sunt completate și scoase în evidență de orchestra de pe fundal, care aduce laolaltă toată emoția piesei. E o combinație echilibrată între simplitate și complexitate, tehnică și joc. 


Am luat legătura cu băieții de la Reverse The Moment pentru a afla mai multe despre lansarea din această seară, de la ora șapte. Iată ce a declarat fiecare membru în parte.

Denis Olar, chitarist 

„Pentru mine, piesa înseamnă lucru în echipă, dedicare, multă distracție, emoții, vibrații... Fiecare membru al formației și-a lăsat amprenta pe piesa asta. Mii de mulțumiri lui Dan Niculescu (producător, Op42) pentru răbdare și implicare. Am ieșit puțin din zona de confort, din mai multe puncte de vedere. Părțile cu elemente electronice și orchestra superbă de la finalul piesei... Ador cântecul ăsta. Are ceva aparte, e întunecată, dar, totuși foarte emoționantă. Poți să intri în atmosfera sensibilă a versurilor sau să te rupi pe ea. E combinația perfectă. În plus, videoclipul va fi cu totul special. A fost o decizie relativ spontană să ne folosim de Inteligența Artificială și de a transmite mesajul piesei dintr-o altă perspectivă. Nouă ne place extrem de tare rezultatul final. Sperăm să aibă același efect asupra publicului!”

Bogdan Hasas, solist

„Inspirată din experiențe personale și de poveștile celor din jur, am încercat să exprimăm durerea și lupta din spatele unui parteneriat toxic. Pentru mine, «Y.P.I.V.» nu e doar o piesă, este o mărturie a forței interioare și a capacității de a depăși obstacole. Sper că cei care o ascultă vor găsi în această piesă un refugiu și, poate, un stimulent pentru a recunoaște și a evita relațiile care pot deveni «veninoase»”.

Seba Cefan, toboșar

„«Y.P.I.V» reprezintă experiența personală pe care o trăiesc, împachetată într-o piesă. Mai mult decât atât, e un mod prin care, datorită mesajului piesei, ascultătorii noștri, care rezonează cu astfel de experiență, să își dea seama că nu sunt singurii care au astfel de trăiri”.

Alex Macron, basist

„Pentru mine, piesa reprezintă perfect sentimentele care apar într-o relație toxică. În plus, îmi plac foarte mult noile elemente muzicale adăugate și faptul că, în videoclip, apar secvențe scurte cu fricile noastre”.

Urmăriți activitatea celor de la Reverse The Moment pe Facebook și Instagram. Lansarea single-ului va avea loc la ora 19.00, pe YouTube și Spotify.