Rock News

Kiss a avut ultimul show din carieră și și-a dezvăluit avatarurile digitale (foto concert)

Mulți au speculat că trupa Kiss nu se va retrage sau că va avea loc un fel de mare dezvăluire la spectacolul lor final. Și da, la ultimul show din carieră - ca oameni -, de la Madison Square Garden, de sâmbătă, 2 decembrie 2023, Kiss a anunțat acest lucru în timpul bisului lor, cu avataruri cântând „God Gave Rock ‘N’ Roll to You II”.


Avatarurile au fost create cu Pophouse Entertainment Group și Industrial Light & Magic, compania lui George Lucas. Benzile au fost scanate folosind tehnologia de captare a mișcării pentru a crea avatarurile și a le face cât mai asemănătoare cu Kiss.

Așteptând cu nerăbdare cum va arăta viitorul pentru Kiss, Paul Stanley a spus că este de părer că trupa merită să continue la nesfârșit, chiar dacă muzicienii ei nu pot.

„Ceea ce am realizat a fost uimitor, dar nu este suficient. Trupa merită să trăiască pentru că trupa este mai mare decât noi. Este emoționant pentru noi să trecem la următorul pas și să vedem Kiss imortalizată”.

Basistul Gene Simmons s-a exprimat chiar poetic în legătură cu toată treaba. „Putem fi pentru totdeauna tineri și veșnic legendari, ducându-ne în locuri la care nu am visat niciodată până acum. Tehnologia îl va face pe Paul să sară mai sus decât a făcut-o până acum”.




Anunțate pentru prima dată în 2019, apoi stopate din cauza pandemiei, show-urile din cadrul turneului „End Of The Road” sunt cele mai recente din numărul impresionant de turnee de adio pe care trupa le-a început de-a lungul anilor. Primul dintre acestea a avut loc acum 23 de ani.

Când a anunțat că seria de spectacole se va încheia la New York, trupa a confirmat că este locul cel mai potrivit pentru ei, deoarece acolo s-au lansat, acum 50 de ani.

„KISS s-a născut în New York City. Pe strada 23. Acum o jumătate de secol”, scriau ei la acea vreme. „Va fi un privilegiu și o onoare să terminăm turneul la Madison Square Garden, la 10 străzi și la 50 de ani de unde am început”.

Foto de la ultimul show Kiss: Getty Images/ Guliver.