Rock News

The Mono Jacks lansează videoclipul piesei ‚Mai stai un pic' creat împreună cu fanii trupei

The Mono Jacks lansează videoclipul ‚Mai stai un pic' – un colaj cu imagini din concertele trupei trimise de fanii formației. Clipul a fost proiectat în premieră la concertul The Mono Jacks din clubul Quantic

Mai stai un pic' este penultima piesă de pe albumul ‚Norul nouă', lansat la începutul acestui an printr-un concert la Sala Palatului și un turneu național de promovare.


‚Ideea videoclipului vine tot de la un fan. Mai cu seamă, Cristina Oltean, care ne-a văzut prima dată din spatele obiectivului și care de ani buni este fotograful oficial al trupei. Faptul că e un colaj de filmări, o serie de perspective livrate direct de publicului nostru e un lucru grozav.' declară Doru Trăscău, solistul The Mono Jacks.

Despre piesă Doru mai spune că: ‚Eram la sala de repetiții și Cristi cânta o linie de bas pe care am simțit să pun vocea instantaneu. Andrei avea la sală un ukulele pregătit pentru că tocmai ce repetam pentru un concert unplugged, Din joaca asta s-a născut prima parte a piesei. A urmat apoi textul care a îmbrăcat minunat nu doar energia piesei, dar și energia acestui an care se încheie curând. Un an plin de tot soiul de piedici, de întrebări și de descoperiri. Un an în care dimineață știai ceva și până seara totul se schimba complet. Așa că au fost multe momente când, pe scenă, m-am gândit că poate înainte de orice, îmi cânt chiar mie "mai stai un pic".

 Versurile cântecului „Mai stai un pic" sunt semnate de Doru Trăscău, înregistrările au avut loc la UNDA Recording cu producătorul Dan Georgescu, iar masterul este semnat de Emil Dragomirescu de la Tides Audio.

Despre The Mono Jacks

The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, care a lansat un album de debut bine primit – Now In Stereo – în 2010, a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. Cu o energie regăsită, The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, Ușor distorsionat, un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat 9 ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune.  

Cu trei single-uri care au intrat repede în conștiința ascultătorilor de alternativ – „Un sfert de secundă", „Infinit" și „1000 de DA", și din ce în ce mai multe concerte cu casa închisă în toată țara, The Mono Jacks au lucrat în același timp neobosit la muzică nouă. Gloria, cel de-al treilea album, a sosit repede, la începutul lui 2020, lansat printr-un concert sold-out la Arenele Romane din București. Pe parcursul celor 11 piese The Mono Jacks reiau abordarea muzicală la intersecția dintre indie, alternative și post-punk, rafinând o amprentă stilistică proprie împreună cu versurile în română.

Muzica lor a răsunat până acum la mari festivaluri (Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTmania, Electric Castle) cât și prin turnee în toată țara, vorbind despre gânduri și sentimente pe care le trăim cu toții.