Morning Glory

Concertul caritabil pentru Asociația Blondie

Gloryoșii au avut doi invitați speciali la matinalul de azi. Adelina Toncean de la Blondie a oferit câteva informații despre activitatea asociației și despre misiunea de a cumpăra un avion-ambulanță. Mai târziu, Mircea Geoană a intrat în legătura directă, de la sediul NATO de la Bruxelles, pentru a vorbi despre viziunea unei Românii mai bune

Adelina Toncean, fondatoarea Asociației Blondie, a fost invitată în studioul Rock FM, la „Morning Glory” azi, pentru a comunica publicului larg despre activitatea ONG-ului. Asociația Blondie ajută copiii bolnavi să ajungă în siguranță la țara în care pot primi tratament. De la înființare, de pe 27 martie 2020, până azi, organizația a organizat 172 de zboruri, transportând în total 500 de copii în 22 de țări. Cel mai mic copil transportat vreodată avea doar trei zile.

„După al cincilea zbor, am realizat că avem nevoie de propriul avion-ambulanță”, povestea fondatoarea Blondie. Conform spuselor sale, atunci când boala e prea gravă și nu se poate face tratament în România, chiar dacă se ajunge la cel mai înalt nivel, singura opțiune e plecarea în străinătate. Deși tratamentul ar fi decontat, transportul nu e, iar un zbor poate costa în jur de 30.000 de euro.

„Niciodată nu luăm în calcul că nu vom reuși. Întâi spunem da cazurilor, apoi vedem cum facem” Adelina Toncean

Magic FM se implică în această cauză. Astfel, pe 12 decembrie, la Sala Palatului, va avea loc un super-concert caritabil, pe parcursul căruia se vor auzi cele mai frumoase cântece dedicate sărbătorilor de iarnă, pe care le ascultați cu aceeași emoție în fiecare sfârșit de an la Magic FM.

Show-ul all-stars (https://m.iabilet.ro/bilete-magicfm-radioul-lui-mos-craciun-prezinta-magic-christmas-la-sala-palatului-91530/) de la Sala Palatului, cu participarea Bucharest Jazz Orchestra dirijată de Simona Strungaru, va fi prezentat de Liana Stanciu. Primul val de artiști care vor cânta pe 12 decembrie, pe scena super-concertului caritabil, a fost deja anunțat de către organizatori: Alina Eremia, Alin Dincă, Erika Isac, Florian Rus, Florin Ristei, Holy Molly, INNA, Miki K-pital, Minelli, Nicole Cherry, Olivia Addams, WRS, cărora li se vor adăuga mulți alții.

Profiturile realizate cu acest super-concert caritabil vor merge către Asociația Blondie și vor contribui la achiziția primului avion-ambulanță din România destinat transportului în afara țării a copiilor cu afecțiuni grave ce nu pot fi tratați la noi.

Se pot face donații pe site-ul Asociației Blondie și puteți rămâne la curent cu activitatea ONG-ului pe Facebook și Instagram.

Cartea „Bătălia Pentru Viitorul României”, de Mircea Geoană

Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a intrat în legătură directă cu echipa „Morning Glory” pentru a spune câteva cuvinte despre cartea sa, care va fi lansată mâine la Humanitas.

Ideea a răsărit acum mai mult timp, însă acum se simte că e coaptă. „Am scris cartea asta cu foarte multă plăcere”, a spus invitatul. 

Răzvan a discutat cu invitatul un episod descris în carte, despre cum a reușit Mircea Geoană să îl convingă pe Strobe Talbott că România ar trebui să fie pe itinerariul de călătorie al fostului președinte al Statelor Unite, Bill Clinton, într-un vestiar. 


„Eram fleașcă, alergasem ca nebunul prin toate colțurile Americii să îi convingem să ne primească în NATO, în primul val de extindere. Îmi era teamă că acesta va fi singurul val. Nu știam pe atunci ce se va întâmpla. Îl știam pe Strobe Talbott. Am intrat peste ei, cum fac eu. Mi-a spus că nu are timp să mă primească decât mai târziu. M-a primit într-un vestiar, nu în biroul oficial. Omul venise după alergare, era transpirat”, a povestit Mircea Geoană. În acel vestiar, politicianul i-a povestit lui Talbott îngrijorarea și stresul românilor, după ce au văzut că nu intraseră în NATO și a reușit să îl convingă să adauge România pe lista destinațiilor din turneul președintelui Clinton și să conceapă parteneriatul strategic dintre România și SUA. „În Piața Universității, au fost 100.000 de oameni pentru Clinton”.

„Istoria se face din gesturi mici” – Mircea Geoană

Invitatul a susținut că scopul acestei cărți e să „îmbărbăteze românii”. Acesta a spus că, deși România se află în cel mai bun moment istoric, suntem, în mod paradoxal, la cel mai mare nivel de vulnerabilitate. El face apel, prin intermediul cărții, la ceva ce numește „oportunism strategic”, adică speră ca poporul să se folosească de o criză pentru a merge mai departe. 

„Am plecat de la minus infinit. Ar fi păcat să nu beneficiem de progresul pe care l-am făcut până acum” – Mircea Geoană

Morning Glory - invitați Adelina Toncean (Asociația Blondie) & secretarul general adjunct NATO, Mircea Geoană

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:38

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42