Rock News

Placebo anunță primul album live din carieră

Colecția va fi prezentată în formatele vinil, Blu-Ray și CD și este alcătuită din trei seturi live intitulate„ Collapse In Never”, „This Is What You Wanted” și „Live From The White Room”. Fiecare a fost înregistrat în ultimul an și jumătate, în timp ce trupa a avut un turneu mondial, în sprijinul noului album, „Never Let Me Go”.

De asemenea, este prima dată când spectacolele live ale trupei au fost puse la dispoziție pe vinil. 

Albumul complet live inclus în box-set se intitulează „Collapse Into Never: Placebo Live In Europe 2023” și a fost înregistrat la Low Festival din Spania, la începutul acestui an. 

Celelalte două seturi live din box-set-ul „Placebo Live” includ spectacole din Mexico City, din timpul verii – numit „This Is What You Wanted” – și sesiunile lor de înregistrări de la Studio One din Twickenham.

Acesta din urmă vine sub titlul „Live From The White Room” și este compus din șapte melodii de pe albumul trupei din 2022 „Never Let Me Go”. 



Live-ul este programat pentru lansare pe 15 decembrie.

În primăvara anului 2022, cel mai recent album al trupei, „Never Let Me Go”, a primit o recenzie laudativă, de patru stele, de la NME, care a scris că discul este cel mai bun din 2006 încoace.

Oprindu-mă la știrile mai noi, în august solistul trupei, Brian Molko, a fost dat în judecată pentru defăimare de premierul italian Giorgia Meloni, în urma remarcilor pe care le-a făcut pe scenă la un spectacol din Torino.

Videoclipurile postate de la concert îl prezintă pe Molko descriind-o pe Meloni în italiană drept „un rahat fascist, rasist” și apoi adresându-i un „fuck you”. Totul s-a întâmplat în timpul concertului de la Sonic Park festival, unde audiența a fost de 10 000 de oameni.

Foto: Getty Images/ Guliver.