Rock News

Rock The Underground: Lunatic lansează albumul „Omul Din Stele”

Săptămâna aceasta trupa Lunatic lansează albumul „Omul Din Stele”, formația Dimitri’s Bats face concertul de lansare al celui mai nou single, „Take It All” și avem parte de cântări de la Jack Of All Trades și Green Prophet

Se întâmplă multe lucruri mișto diseară! Mă bucur să văd că ziua de marți devine ușor predestinată underground-ului. Așa că avem parte de „de toate pentru toți” azi.

Formația Dimitris Bats lansează azi în Expirat single-ul „Take It All”. Probabil ați auzit de Dimitri’s Bats la concertul The 1975 de anul acesta. Trupa a cântat în deschidere și a impresionat un public de mii de oameni îndrăgostiți de rockul alternativ de calitate. Stilul Dimitri’s Bats e împodobit cu influențe de pop, hip-hop și muzică electronică, formând un sunet total nou și care dă dependență. Au debutat în 2017 și, de atunci, răspândesc culoare și poftă de dans pe scena locală. Cred că vor evolua foarte frumos, foarte rapid. Deci, eu zic să îi descoperiți acum, cât încă sunt proaspeți, să zicem.

Concomitent, în Hard Rock Cafe, trupa Lunatic lansează albumul „Omul Din Stele”. Avem deja pe rockfm.ro și un interviu despre album. Mă întâlnisem cu ei luna trecută și am stat de vorbă o grămadă despre stilul lor excentric și comic, despre latura sensibilă, despre dublul sens al cuvântului „Lunatic” și, desigur, despre cum au compus una dintre piesele mele preferate de la ei, „Nu mai fi sărac”. Am înțeles de la băieți că au pregătit multe surprize diseară, nici mie nu au vrut să îmi spună exact ce, dar mi-au zis să mă aștept la o seară de neuitat. Pregătirile au durat o grămadă, iar membrii Lunatic sunt perfecționiști. Chiar sunt foarte curioasă. Am și un mesaj scurt și direct de la ei: „Hai la show, diseară, de la ora 20:00! Pregătim o experiență de excepție în jurul conceptului «Omul din Stele»!”. Păi, băieți, ne vedem acolo diseară! Abia aștept!

La The Pub, tot în această seară, avem parte de un stil mai agresiv. Green Prophet, formația de stoner și alternative metal concertează alături de Avalanche Street. În comunicatul de presă scrie că „piesele Green Prophet te poartă într-o călătorie psihedelică și hipnotică, uneori prin universuri întunecate, cu transmiterea necesității acceptării propriilor emoții și cedarea controlului în fața acestora. Până în momentul de față, trupa a lansat trei piese pe platformele de profil: «Vasal», «Deluviu» (inclusiv clip video) și «Memento Mori». În plus, lucrează intens la finalizarea unui album de studio”. Avalanche Street e tot din același film, stoner și alternative metal și are la activ un album instrumental.

Hai, totuși, să mai schimbăm ziua. Joi, pe 16 noiembrie, Jack Of All Trades concertează la True Club. În deschidere, vor cânta băieții de la Claiming Apollo. De data asta cu un nou chitarist, Jack Of All Trades revine în forță pe scenă. Aș dori, pe această cale, să îi urez lui Andrei Chirițescu, fostului chitarist, mult succes pe noul său drum! Ai fost fascinant pe scenă, alături de băieți! Acesta e și ultimul concert de-al lor pe anul ăsta, deci nu ratați ocazia să îi descoperiți și să vedeți ce le poate pielea! Claiming Apollo e o trupă dinamică de rock alternativ, formată în 2020, un an precar pentru industria muzicală, care sigur va face un show foarte bun!


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 14.11.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:06:08

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 30.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:26

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47