Rock News

Metallica conduce nominalizările categoriei metal la Grammy 2024

Știm cu toții că Grammy-urile au greșit grav de fiecare dată când s-au aventurat în domeniul metal. Dar, se pare, au găsit o modalitate mai simplă: nominalizează Metallica cât mai mult și cu asta își spală păcatele pentru 1989, când au reușit să acorde preimul pentru categoria de metal grupului Jethro Tull, în fața Metallica. Să ne înțelegem, Jethro Tull merita toate Premiile Grammy din lume, mai puțin la categoria metal*. Oricum, una dintre cele mai frumoase povești ale rock-ului.

Alți nominalizați la categoriile metal și hard rock sunt Disturbed, Ghost, Foo Fighters, Slipknot, Spiritbox și Greta Van Fleet.

Nominalizările la premiile Grammy 2024 au fost anunțate vineri (10 noiembrie), iar Metallica este lider în cadrul categoriei metal cu trei nominalizări.

La categoria „Best Metal Performance”, „72 Seasons” de la Metallica va concura cu „Bad Man” de la Disturbed, coverul lui Ghost după Iron Maiden pentru „Phantom of the Opera”, „Hive Mind” de la Slipknot și „Jaded” de la Spiritbox sunt în competiție.

LP-ul 72 Seasons al Metallica concurează cu „But Here We Are”, albumul Foo Fighters, „Starcatcher” al Gretei Van Fleet, „This Is Why” al Paramore și „In Time New Roman” al lui Queens of the Stone Age, la categoria „Cel mai bun album rock”.

La categoria „Best Performance Song”, „Lux Æterna” de la Metallica va concura cu melodii de la Arctic Monkeys („Sculptures of Anything Goes”), Black Pumas („More Than a Love Song”), boygenius („Not Strong Enough”) și Foo Fighters („Rescued”).

Singura categorie rock la care Metallica nu va concura este Cel mai bun cântec rock, unde nominalizările au revenit de la The Rolling Stones (“Angry”), Olivia Rodrigo (“Ballad of a Homeschool Girl”), Queens of the Stone Age (“Emotion Sickness”), boygenius („Not Strong Enough”) și Foo Fighters („Rescued”).

Cea de-a 66-a ediție a Premiilor Grammy va avea loc pe 4 februarie și va fi transmisă în direct pe CBS. Nominalizările pentru toate categoriile de rock sunt mai jos:


Best Metal Performance:

Disturbed – “Bad Man”

Ghost – “Phantom of the Opera”

Metallica – “72 Seasons”

Slipknot – “Hive Mind”

Spiritbox – “Jaded”


Best Rock Performance:

Arctic Monkeys – “Sculptures of Anything Goes”

Black Pumas – “More Than a Love Song”

boygenius – “Not Strong Enough”

Foo Fighters – “Rescued”

Metallica – “Lux Æterna”


Best Rock Album:

Foo Fighters – But Here We Are

Greta Van Fleet – Starcatcher

Metallica – 72 Seasons

Paramore – This Is Why

Queens of the Stone Age – …In Times New Roman


Best Rock Song:

The Rolling Stones – “Angry”

Olivia Rodrigo – “Ballad of a Homeschool Girl”

Queens of the Stone Age – “Emotion Sickness”

boygenius – “Not Strong Enough”

Foo Fighters – “Rescued”

*Ian Anderson (Jethro Tull, interviu despre câștigarea categoriei metal de la Grammy din 1989): << Subiectul fierbinte a fost Metallica, în această categorie nou introdusă de Hard Rock/ Metal (n. r.: era primul an când Grammy-urile introduceau categoria metal). Mi s-a spus de la casa noastră de discuri, de la șeful de atunci al Chrysalis din SUA, să nu mă deranjez să merg, ceea ce este un eufemism pentru: „Nu vă vom plăti biletul de avion sau nu vă vom rezerva o cameră de hotel, pentru că nu nu cred că vei câștiga”. >>

Foto: Getty Images/ Guliver.