Rock News

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte"

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut a revenit cu un nou material: AFLMȘMP - Îmi Plăceau Mai Mult Înainte.

Sesiunea live „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte" a formației AFLMȘMP, înregistrată în Carpați, la Holbav, constă în patru piese noi, scrise după lansarea din 2022 a albumului „La Vale”, primul album lansat în colaborare cu dunk!records, o casă de discuri belgiană.

Cele 25 de minute de post-rock cu accente de muzică progresivă și stoner urmăresc traiectoria stilistică pe care trupa o cultivă de câțiva ani, marcând o schimbare de direcție către un sunet mai agresiv și „încercând, ca întotdeauna, să ne exprimăm onest din punct de vedere muzical, nu să efectuăm simple demonstrații”.


Într-un comunicat de presă, grupul ne explică de ce a renunțat la titlurile în limba română exact când așteptam mai mult continuarea melodiilor „Unde Erai în 1995”, „Dar în 1996”. De asemenea, ne întrebăm de unde vom ști că melodia este lungă dacă nu are titlul „Vedeți Că Asta e Lungă” sau ce urmează după „Decât Să-mi Pui Zacuscă, Mai Bine Îmi Ții Pumnii”. Se pare că suntem pe cont propriu de acum înainte, după cum ne explică Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut:

„Pentru prima oară, am dat pieselor titluri în engleză, păstrând, însă, tradiția de a alege titluri lipsite de sens pentru piesele noastre. Deși în limba engleză titlurile ar putea părea serioase și pe alocuri melancolice, un vorbitor de română își poate da seama cu ușurință că nu am făcut decât să traducem mot-a-mot expresii românești comune. Păstrând această notă ironică, încurajăm publicul să se bucure de acest material fără să încerce să interpreteze muzica în vreun fel, așa cum credem, de altfel, că ar trebui ascultată muzica instrumentală în general.

Locația a servit drept o mult așteptată punere în scenă a numelui formației, în timp ce numele materialului, „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte", face referire la originile noastre stilistice, păstrând nota ironică, sugerând o posibilă reacție a publicului la acest material și amintind de zecile de idei și sugestii care ne-au fost oferite de-a lungul anilor, fără ca noi să le cerem”.

Grupul va putea fi văzut live pe 16 noiembrie la Iași (Legend Pub), la Atelier Cafe din Cluj pe 7 decembrie și în Control din București pe 14 decembrie.

Foto: Facebookul lor.