Rock News

The Rolling Stones conduce în topul britanic al albumelor cu „Hackney Diamonds”

The Rolling Stones are cel de-al 14-lea album numărul 1 în Marea Britanie cu „Hackney Diamonds”, depășind toate celelalte albume din Top 5 în ceea ce privește vânzările. În prima sa săptămână, „Hackney Diamonds” a adunat un impresionant 72 200 de unități vândute, făcându-l al treilea cel mai bine vândut album din 2023 până acum.

Cu 11 albume de studio diferite ajungând pe primul loc, The Rolling Stones sunt în acest moment la egalitate cu alți artiști cu aceeași performanță: The Beatles, Robbie Williams și Bruce Springsteen.

În plus, „Hackney Diamonds” este și cel mai bine vândut album ăn format vinil. Ultima săptămână a devenit astfel cea mai bună săptămână pentru vânzările de viniluri de anul acesta, în Marea Britanie.

„Hackney Diamonds” a fost înregistrat în diverse studiouri celebre din lume, printre ele: Henson Recording Studios, Los Angeles, Metropolis Studios, Londra, Sanctuary Studios, Nassau, Bahamas, Electric Lady Studios, New York și The Hit Factory/ Germano Studios, tot în New York.

Luna trecută, The Stones a lansat albumul la un eveniment transmis în direct la nivel global de la Hackney Empire din estul Londrei. Stream-ul a fost urmat de premiera videoclipului primului single, „Angry”, având-o ca protagonistă pe actrița nominalizată la Emmy, Sydney Sweeney („The White Lotus”, „Euphoria”, „The Handmaid's Tale”). Videoclipul a avut până în prezent peste 20 de milioane de vizualizări.


Noul LP al lui Tthe Rolling Stones este primul de la moartea lui Watts, în 2021 și primul al trupei, cu muzică originală, din 2005 încoace.

Între timp, Stones a mai lansat albumul de coveruluri „Blue & Lonesome”, iar în 2020 a lansat single-ul „Living In A Ghost Town”.

Foto: Getty Images/ Guliver.