Rock News

Rock The Underground: Redrum sărbătorește eroii grunge

Timpul trece mai repede când te distrezi, deci, până la Halloween, mergem la concerte underground! Săptămâna aceasta avem parte de mult stoner rock, grunge și garage punk

Ca în fiecare săptămână, unchiu’ Hrubaru mă primește în studioul Rock FM, pentru a prezenta noutățile din fascinanta lume a rockului underground! Iată despre ce am vorbit azi la „Rock Driver”.

„Roadkill Fest 2023”

Echipa Roadkill Soda organizează anual un festival dedicat rockului stoner. Anul acesta festivalul începe diseară, la Quantic, și include bestiile din trupa Vandaal, formația Church of Chthulu, care tocmai ce a lansat albumul „Get Outta My Swamp!” și Unida, o trupă explozivă din Statele Unite, care și-a început activitatea în ’98. Formația Jahmolxes va fi și ea acolo să facă atmosferă, iar festivalul va fi închis de minunatul chitarist Rareș Totu! Ediția de la București se ține azi și mâine seară. Clujul se va putea bucura concomitent de stoner rock, tot marca Roadkill Fest, în seara de 25, când trupele din prima seară de festival de la București vor cânta la Flying Circus!

Concert Redrum – omagiu al eroilor grunge

Știați că termenul „grunge” înseamnă, de fapt, „mizerie”? E un termen din argoul american, care a fost folosit pentru a descrie un gen de muzică pentru prima dată în ‘87. Spun asta pentru că sunt încântată să anunț că trupa Redrum, un super grup format în majoritate din membri Luna Amară, face un turneu care omagiază greii din Seattle, de la începutul anilor ’90. Cântările încep azi, în Expirat, iar călătoria lor va ajunge în Iași, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș și Arad. Băieții vor cânta cele mai mișto piese grunge ale eroilor stilului: Alice In Chains, Nivana, Pearl Jam și Soundgarden. 

Majoratul lui Victor Daraban, chitarist Private Venganza

Pe Victor l-ați cunoscut cu siguranță la concertele underground! E chitarist în Private Venganza și un mare fan al rockului. Nu e de mirare că dedică majoratul punk-ului! Astfel că, de majoratul lui, va avea loc o mare petrecere garage punk în Underworld cu trupele tinere Getchoo și Asincron! Ambele formații au debutat anul trecut și aduc un sunet foarte proaspăt în peisajul muzical autohton! Am vorbit cu Victor și mi-a explicat că a ales aceste două formații pentru că au ceva original și pentru că scena locală e un fel de a doua familie pentru el, deci a fost o decizie naturală să petreacă majoratul așa. 

Concert Saryn

Puștii de la Saryn sunt pe val perioada asta. Sâmbătă vor cânta la Trei Bețivi. Formația a debutat anul acesta și cântă melodic death metal. Sunt extrem de dezinvolți, bagă riff-uri rapide cu vocale hardcore și sunt super distractivi. Am și vorbit cu ei. Am publicat săptămâna trecută un interviu cu băieții pe rockfm.ro, secțiunea Rock The Underground, deci aruncați un ochi acolo, dacă sunteți curioși!

Concert D.E.N.I.S. și Plant de Halloween

Fix de Halloween, pe 31 octombrie, la Control, avem parte de un concert înfiorător! Trupele D.E.N.I.S. și Plant sunt gata să ne șocheze marțea viitoare! Descrierea evenimentului zice așa: „Sala Berlin se va transforma într-un platou de film horror în care nu știi niciodată ce orori va ascunde următorul cântec. Costumația este FOARTE RECOMANDATĂ, ca să nu zicem obligatorie, iar cele mai creative costume vor fi premiate”. Deci fiți creativi cu vestimentația și bucurați-vă de cel mai tare rock alternativ autohton.


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 24.10.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:49

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28