Nirvana prezintă versiuni live nelansate anterior ale „Pennyroyal Tea” și „Scentless Apprentice”

Două piese noi live din concertele nelansate anterior ale Nirvana din era „In Utero” sunt acum disponibile pe toate platformele digitale: „Pennyroyal Tea” (da la Los Angeles, din 1993) și „Scentless Apprentice” (de la Seattle, din 1994).

Share

Ambele piese au fost imprimate în turneul de susținere al „In Utero”, aceste date marcând ultimele spectacole Nirvana în Los Angeles și Seattle. 




Aceste versiuni live ale „Pennyroyal Tea” și „Scentless Apprentice” apar pe noile ediții Geffen/UMe, aniversare, de 30 de ani ale celui de-al treilea și ultimul album de studio al Nirvana, „In Utero”, cu mai multe reeditări în mai multe formate, care sosesc pe 27 octombrie 2023. 

În plus, cele douăsprezece melodii originale „In Utero”, împreună cu cinci melodii bonus și fețe B, au fost recent remasterizate după casetele originale analogice master.

Nirvana a înregistrat „In Utero” pe parcursul a șase zile în februarie 1993 la Pachyderm Studio din Cannon Falls cu Steve Albini. Retrospectiv, Pitchfork l-a evaluat cu un scor perfect și foarte rar de 10 și a scris: „In Utero este genul de șoc dureros care, paradoxal, reinstalează senzația de a te simți viu”.

La lansarea din 1993, David Fricke a scris în Rolling Stone: „<<In Utero>> sunt o mulțime de lucruri – geniale, corozive, furioase și grijulii, cele mai multe dintr-o dată. Dar mai mult decât orice, este un triumf al voinței”.

Cu unul dintre eroii lui Cobain, Steve Albini, făcând producție, „In Utero” a explodat marginile sunetului Nirvana, dându-le tobei lui Dave Grohl și basului lui Krist Novoselic mai multă prezență. A vândut excepțional, LP-ul ajungând pe mult-răvnitul loc întâi în Billboard 200 și UK Album Chart. A fost cumpărat în mai mult de 15 milioane de copii în întreaga lume și este certificat de 5 ori Platină.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Share