Rock News

P.O.D., duet cu Randy Blythe (Lamb of God) pe noul single, „Drop”

Trupa din San Diego a fost relativ liniștită în ultimii ani. Ultimul disc P.O.D. este cel din 2018, „Circles”, în timp ce Blythe & LoG au lansat „Omens” acum un an.



În urmă cu câteva săptămâni, Marcos Curiel, chitaristul P.O.D., anunța la un post de radio american colaborare cu Blythe pentru noua piesă și faptul că un album nou-nouț stă să apară, pregătit pentru lansare pentru primăvara anului 2024.

„Noul disc se numește „Veritas”. Este în latină”, spunea el. „Știți, limba aceea pe care preoții o folosesc atunci când oamenii sunt posedați. Este adevărul. Este adevărul nostru pentru că am scris aceast disc în timpul pandemiei. Individual și colectiv, este adevărul nostru, ca trupă, prin ce am trecut, prin ce am trecut cu toții în acea perioadă, nene”.

P.O.D. este cunoscută mai ales pentru albumul din 2001, „Satellite” și șirul său de single-uri de succes: „Alive”, „Youth of the Nation” și „Boom”. 

După ce a debutat pe locul 6 în Billboard 200, „Satellite” a vândut mai mult de șapte milioane de exemplare în întreaga lume, cu trei milioane numai în S.U.A. 

Pe lângă succesul său comercial, „Satellite” a obținut pentru P.O.D. trei nominalizări la Grammy pentru "Alive" ("Best Hard Rock Performance", 2002),"Portrait" ("Best Metal Performance", 2003) and "Youth Of The Nation" ("Best Hard Rock Performance", 2003).

Foto: Getty Images/ Guliver.