Rock News

Queensrÿche, cover după Billy Idol - „Rebel Yell”

Queensrÿche a lansat videoclipul pentru varianta lor a melodiei lui Billy Idol, „Rebel Yell”. Trupa de metal progresiv și-a pus amprenta personală pe single-ul din 1983, înregistrat inițial ca piesă bonus pentru cea mai recentă lansare a trupei, albumul din2022, „Digital Noise Alliance”.


În octombrie 2022, chitaristul de la Queensrÿche, Michael Wilton, invitat la o emisiune radiofonică, a vorbit despre decizia trupei de a prelua piesa lui Billy Idol. El a explicat că li s-a cerut de către casa lor de discuri un număr de 10 sau 11 melodii pe album și cum le plac bonusurile, trupa s-a gândit să îl înlocuiască cu ceva diferit:

„Așa că ne-a venit ideea de a face un cover. Inițial urma să facem o melodie The Cult, „She Sells Sanctuary”, dar Todd [La Torre, solistul Queensrÿche] nu s-a simțit confortabil să cânte asta. Așa că a adus în discuție ideea de a cânta melodia Billy Idol. Și a fost foarte tare. Am pus un pic de spirit Queensrÿche în cântec, dar amintește foarte mult de original. Iar Todd rupt la voce”. 

Billy Idol a lansat recent noua ediție extinsă a albumului său de debut omonim. Reeditarea include albumul original, cu zece piese, împreună cu o înregistrare nelansată anterior a concertului complet al lui Idol din 12 august 1982 de la The Roxy din West Hollywood.

Foto: Getty Images/ Guliver.