Rock News

„Noutățile din rock”: cine va cânta alături de Rolling Stones pe noul album și când apare viitorul material al trupei byron

Am reluat, odată cu sezonul de toamnă, rubrica săptămânală „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu”. În fiecare luni, de la 16.30, în cadrul „Rock Driver”, cele mai fresh știri din industria muzicii rock mainstream ajung la tine în direct. Săptămâna asta am vorbit despre cine va apărea alături de Rolling Stones pe noul lor album, când apare albumul opt al celor de la byron, precum și despre lansările și evenimentele perioadei viitoare în industria rockului.

Piesă nouă lansată în urmă cu doar câteva ore de U2

În așteptarea începerii rezidenței lor în Las Vegas, U2 și-au surprins fanii cu un mini-recital stradal seara trecută pentru a-și lansa direct în fața oamenilor piesa „Atomic City”. În timpul recitalului, Bono a descris piesa ca fiind inspirată de zona post-punk a anilor ’70. Ieșirea în public a servit de asemenea și drept platou de filmare pentru clipul piesei. Trupa a trecut de mai multe ori prin cântec pe a le permite camerelor să surprindă mai multe unghiuri. Asta, spre mulțumirea fanilor care erau pe cât se poate de reali și 100% luați prin surprindere, nimic din tot ce s-a întâmplat acolo nefiind regizat în prealabil. 


Se apropie lansarea noului album byron

Al optulea material din discografia trupei se numește “Efemeride”, conține 10 piese și  va fi lansat în această toamnă în format digital și pe suport de CD și vinil. Băieții pregătesc și un turneu național de promovare, care va traversa 11 orașe din diferite colțuri ale României, printre care și Capitala, unde, pe 18 noiembrie, cei de la byron ne dau întâlnire la Arenele Romane. 

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 18.09.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:08

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Maraton al rockului românesc în București, în noiembrie 

S-au aliniat astrele rockului românesc, încât oficial avem parte de trei zile de maraton al rockului românesc în noiembrie: pe 17 avem Vița de Vie la Sala Palatului, pe 18 - Byron la Arenele Romane și pe 19 noiembrie - Trooper Simfonic la Sala Palatului. 


Cine cântă cu Rolling Stones pe „Hackney Diamonds”

Apropo de albume noi, a circulat deja peste tot vestea noului album Rolling Stones “Hackney Diamonds”. Acum știm și numele artiștilor cu care a colaborat cu trupa special pentru acest disc. Acesta e primul album de studio cu materiale 100% noi, pe care legendele rockului mondial îl lansează în ultimii 18 ani. Da, ultimul lor album a fost lansat în 2005, adică înainte de concertul pe care l-au susținut în România pe fostul Lia Manoliu. Pe material vom regăsi colaborări cu muzicieni precum Elton John, Lady Gaga, Paul McCartney, Stevie Wonder. Discul e produs de Andrew Watt, care în ultimii ani a lucrat pentru albumele lui Ozzy Osbourne și Iggy Pop. Albumul va fi lansat pe 20 octombrie, iar Jagger spune, cu ocazia asta, „nu cred că va fi ultimul disc Rolling Stones. Deja avem gata 3/4 din următorul”.


Muzică nouă vine și de la trupa Korn

Chitaristul  trupei californiene a confirmat de curând, într-un interviu, că anul viitor vom auzi muzică nouă din partea formației care și-a lansat cel mai recent album chiar anul trecut. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!