Rock News

U2 filmează videoclipul noului single „Atomic City” în centrul orașului Las Vegas, cu Larry Mullen Jr. înapoi

U2 se pregătește de rezidența la Las Vegas, iar înainte de acest eveniment a lansat single-ul „Atomic City”, filmat pe un camion cu platformă care se deplasează prin oraș, o referință la un alt videoclip al grupului, „I Still Haven’t Found What I’m Looking For”, filmat și el la vremea lui, în 1987, în Las Vegas. Single-ul va avea lansarea oficială, cel mai probabil, înainte de 29 septembrie, data la care începe seria de concerte.

„Atomic City”este o poreclă veche pentru pentru Las Vegas, iar single-ul a fost descris de Bono ca fiind inspirat de „post-punk-ul de la sfârșitul anilor ’70”, de Blondie și The Clash. Versurile fac referire la Frank Sinatra, fiind „ready for the bright lights” și roțile de ruletă care se învârt.


U2 va avea peste 20 de spectacole la Sphere până în decembrie și va prezenta în mare parte materiale de pe albumul „Achtung Baby” din 1991. O experiență interactivă intitulată „Zoo Station” se va deschide în paralel, pe 28 septembrie și va oferi o retrospectivă a fotografiilor și videoclipurilor trupei realizate de Anton Corbijn, un magazin pop-up cu produse exclusive și proiecții cu cu filmări rare U2.

Larry Mullen Jr. nu va participa la seria de concerte, recuperându-se după o intervenție chirurgicală la spate și va fi înlocuit de muzicianul olandez Bram van den Berg.

Foto: Getty Images/ Guliver.