Rock News

Rock The Underground: Leather Brigade și Slicer pleacă în turneul „Fast & Bleah”

Ca în fiecare marți, am venit în studioul Rock FM, la 16.30, pentru a prezenta, în cadrul emisiunii „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”, ce mai mișcă prin underground. Săptămâna asta avem parte de câte ceva pe gustul fiecăruia, de la rock alternativ sensibil la speed metal punk

Am revenit la radio, după o ieșire deosebită din București, la Râmnicu Vâlcea, unde am participat la Gala „Constelații Rock”. Am discutat cu colegul meu, Cristian Hrubaru, despre câteva detalii care ne-au impresionat, atât legat de trupe cât și de organizare. Sper ca acest eveniment să ia mai multă amploare și ca Râmnicu Vâlcea să redevină un epicentru rock n’roll. 

Să vedem, totuși, ce ne rezervă săptămâna asta în lumea rockului underground.

Doomsday Astronaut a lansat „Groove Monkey” 

Doomsday Astronaut a lansat astăzi „Groove Monkey”, al doilea single de pe viitorul album. Albumul mult-așteptat se va intitula „Djent Djinn” și conține piese instrumentale de metal progresiv. Doomsday Astronaut lasă instrumentele să te poarte într-o călătorie muzicală, în care vorbele sunt de prisos. 


Trupa Rana lansează EP-ul nou, „Codependent”, în clubul Control, diseară. Rana e o formație pentru sufletele mai sensibile, iar acest material e „cel mai pe față” de până acum, ca să îl citez pe solist, Bogdan Tănăsescu. Merită ascultat, e frumos compus, iar versurile sunt sincere și autentice. Formația face spectacole deosebite, pline de povești de dragoste și de energie debordantă. 


Leather Brigade și Slicer pleacă într-un mini turneu european, „Fast & Bleah”, care începe diseară la I-auzi Una. Seria de concerte va continua cu următoarele date:

- 13 septembrie: Timișoara, Art Nemesis Club. Invitat special Necrodelusion.

- 14 septembrie: Ungaria, Budapesta, S8 Underground. Invitați speciali Infected Infinity și Hurut.

- 15 septembrie: Polonia, Katowice, Pub Kobra. 

Leather Brigade a scos în primăvară EP-ul „Pray To The Knife”, iar Slicer tocmai ce a lansat albumul de debut „Stalking The Night”. 



Mai multe detalii pe paginile lor oficiale de Facebook: Leather Brigade și Slicer.

Între 15 și 17 septembrie se întâmplă un fenomen cultural special, „Sibiu Guitar Meeting”. Evenimentul e organizat de oamenii minunați de la Pune Mâna Pe Chitară și va fi prezentat de Cristian Hrubaru. Se vor întâlni sute de chitariști la Muzeul Astra și vor cânta la unison piese românești consacrate, creând o atmosferă inedită.

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 12.09.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:06:28

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28