Rock News

AC/DC îl recrutează pe bateristul Matt Laugh pentru concertul de la Power Trip

AC/DC se numără printre capetele de afiș al unui festival exclusiv cu headlineri. Power Trip va avea loc în Indio, California, în perioada 6-8 octombrie, iar concertul de aici va fi primul al trupei australiane, din 2016 încoace.

Laug, de 55 de ani, a cântat cu multe trupe și artişti precum Alanis Morissette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vasco Rossi. 

În 2001, Laug a cântat în deschiderea AC/DC drept component Slash's Snakepit, în cadrul turneului autsralienilor, „Stiff Upper Lip”, din America de Nord și Europa.

În acest week-end, AC/DC a distribuit un scurt fragment audio de la sesiunile de repetiții pentru Power Trip și a inclus anunțul recrutării lui Matt Laugh. Nu ne-au oferit o explicație pentru absența lui Phil Rudd, care se alăturase din nou gruului pentru albumulu din 2020, „Power Up”, alta decât că „iese la pensie pentru festival”. 

Lui Rudd i s-a cerut să renunțe la AC/DC când a fost condamnat la opt luni de detenție la domiciliu de către un tribunal din Noua Zeelandă în 2015, după ce a pledat vinovat de acuzațiile de amenințare cu moartea și deținere de droguri. El a fost înlocuit în turneul „Rock Or Bust” al trupei de Chris Slade, care anterior a fost baterist AC/DC între 1989 și 1994, cântând pe albumul „The Razor's Edge”.

Povestea arestării lui Rudd a ținut capul de afiș al știrilor din muzică la momentul respectiv. Rudd a plecat într-un turneu pentru promovarea debutului său solo din 2014, „Head Job” și, fiind furios și nemulțumit pe un angajat pentru modul în care a fost promovat discul, l-a amenințat pe acesta cu moartea.

Avocatul lui Rudd a precizat că acţiunile muzicianului au fost declanşate de psihoza provocată de consumul de metamfetamină.

Pe numele complet Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, muzicianul s-a născut în Australia, dar s-a mutat în oraşul Tauranga, din Noua Zeelandă, după ce a fost dat afară din AC/DC, în 1983. Toboşarul a revenit în grup în 1994, luând parte la naşterea multora dintre hiturile grupului.