Rock News

Megadeth, primul show cu ​​chitaristul Wintersun, Teemu Mäntysaari

Megadeth a susținut primul concert cu noul chitarist de turneu, Teemu Mäntysaari (Wintersun, Smackbound), în seara de 6 septembrie, la Albuquerque. Mäntysaari îl înlocuiește pe Kiko Loureiro, care a anunțat la începutul acestei săptămâni că nu va participa la următoarea etapă a turneului „Crush The World” pentru a rămâne acasă cu copiii.

Mäntysaari, în vârstă de 36 de ani, s-a născut în Tampere, Finlanda și a început să cânte la chitară la vârsta de 12 ani. În 2004, s-a alăturat trupei Wintersun. De asemenea, este membru Smackbound din 2015.

Loureiro s-a alăturat Megadeth în 2015, înlocuindu-l pe Chris Broderick, care părăsise trupa cu cinci luni mai devreme.

Pe lângă Mustaine, formula actuală a Megadeth îi include pe fostul baterist de la Soilwork, Dirk Verbeuren și basistul James LoMenzo.

Turneul Megadeth continuă cu date nord-americane până în octombrie, deocamdată.

Fanii Megadeth știu că trupa deschide concertele cu „Hangar 18”, o tradiție menținută atât ca ​​tribut adus defunctului Vinnie Paul (el i-a convins să deschidă show-urile cu această piesă), cât și pentru că deschiderea sa instrumentală lungă este la îndemână pentru fine tuning-ul de sunet.

În dezavantaj, piesa este renumită pentru faptul că este încărcată cu secțiuni solo, așa că este corect să spunem că Mäntysaari a avut un botez de foc.