Rock News

Pianul și un draft al „Bohemian Rhapsody”, vedetele expoziției și licitației Freddie Mercury de la Londra

Pianul lui Freddie Mercury, pe care l-a folosit pentru a compune „Bohemian Rhapsody” și alte hituri ale Queen, s-a vândut miercuri cu peste 2 milioane de dolari la licitaţia eveniment organizată miercuri seară la Londra de Sotheby's, licitație unde au fost vândute, de asemenea, și manuscrise, costume de scenă sau colecții de artă plastică și originale ale muzicianului.

Articole legate de „Bohemian Rhapsody” au fost și ele foarte dorite. Versurile scrise de mână ale piesei au fost vândute pentru aproximativ 1,4 milioane de lire sterline (1,7 milioane de dolari), pe lângă o broșă de aur Cartier cu inscripția „Queen number 1” oferită fiecăruia dintre membrii trupei de către managerul lor, după ce cântecul a ajuns în fruntea topurilor, care s-a vândut cu 165 000 de lire sterline (208 000 USD).

Colecția eclectică de obiecte a fost adunată de Mercury după ce Queen a produs o avalanșă de hituri care i-au permis cântărețului să-și împlinească visul de a trăi o viață victoriană „înconjurată de o dezordine rafinată”.

Prietena apropiată a lui Mercury, Mary Austin, căreia acesta i-a lăsat casa și bunurile sale când a murit, a vândut peste 1 400 de articole.

În ultima lună, fanii lui Mercury au putut vedea toate aceste obiecte de artă și suveniruri la galeriile Sotheby’s din Londra, cu intrare gratuită. Peste 140 000 de vizitatori din întreaga lume au stat la coadă în fața casei de licitații pentru a face un tur.

Chiar și articolele vândute online, care păreau că ar putea fi la îndemână pentru unii cumpărători, au eclipsat estimările de dinainte de vânzare.

Pianul Yamaha la care Mercury a scris unele dintre cele mai mari hituri ale Queen a fost unul dintre puținele articole care s-a vândut la mai puțin decât prețul estimat.

Galerie Getty Images: