Rock News

Aerosmith începe turneul de adio „Peace Out”

Aerosmith și-a început turneul de adio în SUA cu prima lor interpretare a „Adam’s Apple” în cinci ani și un cover al unei piese clasice Fleetwood Mac, scrie NME.

Aerosmith a anunțat detalii despre turneul de adio „Peace Out” în luna mai, când le-au spus fanilor că următorul turneu va fi ultimul și, deși „nu este la revedere”, este un stop pentru turnee. Anunțul vine la peste 50 de ani de la formarea trupei.

În acest weekned, pe 2 septemrie, Steven Tyler și co. au dat startul mult așteptatului lor turneu final cu un show la Wells Fargo Center din Philadelphia și au avut câteva surprize în setlist, pe lângă hiturile pentru care sunt cunoscuți.

Trupa și-a început setlistul de 18 cântece cu hitul „Back In The Saddle”, extras de pe al patrulea album „Rocks”, urmat de „Love In An Elevator”. De acolo, au început și interpretările „Cryin” și „Janie’s Got A Gun”, înainte de a surprinde fanii cântând piesa lor din 1975 „Adam's Apple” - prima dată când melodia este cântă live din 2018.

Un alt punct culminant al show-ului de la Philadelphia a venit în a doua jumătate a setului, când greii rock au oferit fanilor un cover al piesei „Stop Messin’ Around” a Fleetwood Mac, chitaristul Joe Perry preluând la voce.

De acolo, Aerosmith a avut clasice unul după altul, terminând cu „Toys In the Attic”, „Dream On” și „Walk This Way”. 


Turneul nord-american va continua până în prima parte a anului 2024, cu un spectacol în orașul natal, Boston, în ajunul Anului Nou, precum și un show la emblematicul Madison Square Garden. 

Foto: Getty Images/ Guliver.