Rock News

The Rolling Stones anunță noul album, „Hackney Diamonds” și lansează site-ul cu același nume

Pe 1 septembrie, cei de la Stones au postat un clip cu logo-ul celebru, deasupra unei intrări în stația de metrou 59th Street Columbus Circle din New York. Videoclipul are explicațiile „A new Stones era – Worldwide 6 septembrie și încurajează fanii să viziteze site-ul http://hackneydiamonds.com.


Deși neconfirmat, se pare că această „nouă eră” Stones reprezintă un nou album și un turneu mondial. 

O reclamă tipărită pentru „Hackney Diamonds” a apărut în Hackney Gazette la finalul lunii august, în care „Hackney Diamonds” era prezentată drept o companie de „specialiști în repararea sticlei”.

Dar, la o examinare mai atentă, mai multe referiri la cele mai cunoscute piese Stones au indicat faptul că ar putea fi de fapt noul album.

Fontul folosit pentru „Hackney Diamonds” este același cu cel folosit pe albumul lor din 1978, „Some Girls”, iar reclama mai spune că firma este înființată în 1962, același an în care s-a format trupa.



Vom avea în curând și o piesă nouă, numită „Don’t Get Angry With Me”. Site-ul dedicat acesteia, dontgetangrywithme.com, redă o scurtă secțiune a melodiei, deși în încercările noastre nu s-a încărcat.

În februarie acest an, Deadline relata că ultimul album Rolling Stones va beneficia de contribuția bateristul original, Charlie Watts și colaboratori pe înregistrări în prezența Beatles-ilor Paul McCartney și Ringo Starr. 

Participarea postumă a lui Watts fusese confirmată de chitaristul Ronnie Wood pe rețelele sociale.

„Înregistrăm noul album acum și mergem în LA în câteva săptămâni pentru a-l continua și a-l termina. Charlie este pe unele dintre melodiile (împreună cu toboșarul de turnee), Steve Jordan”.

Albumul va fi primul album Stones de la discul cu cover-uri, câștigător de Grammy, „Blue & Lonesome” din 2016 și primul cu material original de la „A Bigger Bang”, din 2005.

Fotografii: Getty Images/ Guliver.