Rock News

Trailer pentru documentarul „Carlos: The Santana Journey”

„Carlos: The Santana Journey” va avea lansarea în cinematografe pe 29 septembrie. Documentarul a avut premiera la începutul acestui an, la Festivalul Tribeca. „Carlos: The Santana Journey” oferă noi interviuri cu Santana și familia sa, imagini de arhivă inedite, inclusiv videoclipuri de acasă înregistrate de însuși Carlos Santana, filmări din concert sau momentele din culise.

În scurtul filmuleț de promovare, Santana își amintește momentul crucial când a fost invitat să cânte la Fillmore din San Francisco. „Bill Graham (impresarul) a venit la mine și mi-a spus: „O să deschizi pentru The Who, Steve Miller și Howlin’ Wolf”, spune Santana.

Acele momente de la începuturile sale în lumea muzicii au precedat o carieră care durează de cinci decenii, cu foarte multe premii Grammy. Opt dintre ele le-a strâns numai într-o singură noapte, în anul 2000, pentru albumul „Supernatural”. „Voi ține minte mereu ziua aceea de la premiile Grammy”, a spus muzicianul pentru Rolling Stone, în 2020. „Auzeam vocea lui Bill Graham care spunea în gândul, în inima mea: „Tu ești vocea celor fără voce. Tu dai voce tuturor celor care spală vase, tuturor oamenilor care spală cearșafurile, curăță toaletele, aleg mâncarea, tuturor acelor oameni pe care nu îi vezi niciodată decât dacă vrei să le ceri să mai stea două ore pentru a-ți îngriji copiii. Tu ești vocea lor”. Când mi-a spus asta cu mult timp în urmă, a însemnat foarte mult”.

La vârsta de 5 ani, în Mexicul natal, a învățat să cânte la vioară. La 8 ani, a dezvoltat o dragoste de-o viață pentru chitară. La 14 ani, era muzician de stradă. În adolescență și-a format propria trupă, iar la 22, chiar înainte ca primul său album să fie lansat, Carlos Santana a devenit una dintre marile surprize ale Festivalului Woodstock, concertând în doua după-amiază a celebrului festival, pe 16 august 1969. O legendă a industriei muzicale de peste 50 de ani.


Foto: Getty Images/ Guliver.