Rock News

Cristi Popescu, Dinfier: „Ăla este locul corect pentru muzică, pe scenă, băgat în priză”

Pentru că de-abia îi așteptăm live la Kimaro, în seara rock, de 13, alături de Celelalte Cuvinte, Trooper, Anton și Altar, am stat de vorbă cu basistul grupului, Cristi Popescu pentru a vedea la ce să ne așteptăm, ne-a decodificat numele „Dinfier” și ne-a dat ultimele amănunte despre domnu' Nicu, reinventat și transformat în domnu' Gicu.

Am vorbit acum un an cu tine cu ocazia faptului că Lupu' Cel Rău concerta la Kimaro 2022. Anul ăsta vă întoarceți câțiva dintre voi cu Dinfier. De ce simțiti nevoia de a activa în mai multe trupe?

Cristi Popescu: Metaforic vorbind, avem multă muzică de oferit. Practic vorbind, Lupu' a fost nevoit să ia o pauză din motive de sănătate. Dorința de a zgudui scena a rămas la fel de puternică.

De ce numele dintr-o bucată Dinfier? 

Cristi Popescu: Un lucru puțin cunoscut este că pe Pământ cel mai răspândit element chimic, ca masă, nu este nici apa, nici oxigenul, cum ați fi tentați să credeți, ci fierul. Mai exact, 32,1 % din masa planetei este fier. Deci ce argument în plus să mai aduc?

Bogdan a ales numele trupei și cred că avea tasta "space" stricată.

Trupa are deja o istorie, aveți un album lansat, îl pregătiți pe al doilea, de pe care ați început să ne dați la ascultare piese. Ești de acord cu mitul că „al doilea album e cel mai greu”?

Cristi Popescu: Credem că, în acest moment din piața de muzică din orice țară, orice album e cel mai greu. Duse sunt vremurile în care ascultătorii de muzică își rezervau o oră din viață să asculte un album întreg. Totul e pe repede înainte și dacă reușești să le captezi atenția cu o piesă ești pe drumul cel bun, vor veni să te vadă și live. Și, la urma urmei, ăla este locul corect pentru muzică, pe scenă, băgat în priză.

Ce piesă ai recomanda cuiva care să vă ascultă pentru prima dată? Cu ce să înceapă?

Cristi Popescu: Păi zicem să înceapă cu prima piesă scoasă în prezenta formula: „Umbre pe asfalt”.



Unde vă vedem live în următoarea perioadă?

Cristi Popescu:  5 august, Thracvm RC Motorfest, Suceava. 12 august, Party aniversar 15 ani, Chopper Academy. 13 august, Kimaro. 26 august, Rock în Vamă, Vama Veche. Si la toamnă într-un club aproape de voi, prin toată țara.

Ce ne pregătiți pentru seara rock de la Kimaro, aveți vreo surpriză pentru noi?

Cristi Popescu: Muzica noastră, onestă și fără brizbrizuri, cântată din suflet.

O surpriză ar fi să nu îmi monteze și mie un microfon. Cine mai prezintă trupa?

Pe domnul Nicu', pe care îl puneți să strige la finalul concertelor Lupu' cel Rău „Bis, bis!”, îl împrumutați și la live-urile Dinfier?

Cristi Popescu: La Dinfier îl avem pe domnul Gicu', care a ieșit la pensie de la oțelărie si nu strigă "bis" ci strigă "Încă o șarjă!".