Rock News

Noutățile din rock, încă o dată de pe plajă

Pentru a doua săptămână consecutiv, rubrica "Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu" s-a auzit de pe plaja Reyna din Constanța, în cadrul matinalului Rock In The Morning, cu Ciprian Muntele. În direct de pe plajă am vorbit despre trupele rock preferate de noile generații, ce albume urmează să se lanseze, ce planuri are trupa byron și despre două personalități marcante ale rockului care ne-au părăsit de curând.

Nightwish, cu un pas mai aproape de noul album de studio 

Cunoscuta trupă finlandeză de metal simfonic, care cel mai recent a concertat și în România anul trecut, a terminat etapa de lucru la demo-urile pentru noul album și se mută în cea de înregistrări. Albumul cu numărul zece îi urmează celui din 2020 „Human. II. Nature” și va încheia o trilogie începută în 2015 cu „Endless Forms Most Beautiful”. Lansarea e așteptată să aibă loc în 2024. 



Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 31.07.2023 - ediție de matinal, de pe plaja Reyna

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:07:47

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Mulțumim, Randy Meisner & Sinead O’Connor 

Doi artiști foarte influenți pentru istoria rockului ne-au părăsit în zilele ce au trecut și aici, la Noutățile din rock, aș vrea să vă propun un moment în care să ne amintim de ei și să le mulțumim pentru tot ce au făcut pentru muzică.

Vorbim de Randy Meisner, basistul formației Eagles, care ne-a decedat la vârsta de 77 de ani. Decesul său a suferit din cauza unor complicații ale unei boli pulmonare cronice. În urma sa rămâne întreaga discografie Eagles la care a contribuit masiv, toate momentele frumoase pe care le-a oferit fanilor și, de asemenea, o amintire a unei voci speciale, care ne va rămâne mereu în piese precum balada „Take it to the limit”. 


Vorbim evident și de Sinead O’Connor, care a plecat mult prea devreme, la 56 de ani, însă care lasă enorm în urmă. Dincolo de vocea inconfundabilă și de muzica sa specială, rămâne amintirea unei artiste care a luptat toată cariera pentru drepturile omului, pentru dreptate și pentru a deschide o discuție despre nedreptățile care se întâmplă în jur. Între-adevăr și poate nu întâmplător, mesajul celei mai cunoscute piese din repertoriul ei i se potrivește 100%: „Nothing compares 2 you”!


byron lansează albumul „Efemeride”

byron au anunțat oficial lansarea unui album. Al optulea disc din discografia trupei se numește „Efemeride”, conține zece piese și se va lansa la toamnă în format digital și pe suport de CD și vinil. Băieții pregătesc și un turneu național de promovare care va traversa 11 orașe din diferite colțuri ale României, printre care și Capitala, unde, pe 18 noiembrie, cei de la Byron ne dau întâlnire la Arenele Romane. 

Și uite așa s-au aliniat astrele rockului românesc, astfel încât oficial avem parte de trei zile de maraton al rockului românesc în noiembrie: pe 17 avem Vița de Vie la Sala Palatului, pe 18 byron la Arenele Romane, iar pe 19 noiembrie - Trooper Simfonic la Sala Palatului. 



Ce evenimente rock urmează în august?

Am încheiat ieri o altă lună încărcată de multe evenimente rock diverse. Guns N Roses, Deep Purple, Porcupine Tree, Depeche Mode, Iggy Pop, The HU, Amon Amath, Asking Alexandria sunt doar câteva dintre cele mai importante nume internaționale care au concertat în iulie la noi. 

De azi suntem calendaristic în ultima lună a verii și m-am gândit că n-ar strica să facem o mică trecere în revistă a evenimentelor importante care ne așteaptă: Imagine Dragons concertează vineri pentru prima oară la Cluj, în cadrul UNTOLD. Trupa a primit pentru piesa „Radioactive” titlul de „Cel mai mare hit rock al anului”, în 2012, din partea publicației „Rolling Stone”. Aceștia au fost de atunci printre headlinerii multor festivaluri importante de rock din lume. 


Florence + The Machine vor fi în weekendul 11-13 august la Summer Well, alături de multe alte nume interesante din zona alternativului. 


Editors ajung la Summer in the city în weekendul 18-19 august. 


Sepultura vine la Bistrița în ultimul weekend din august. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!