Rock News

Chestionar Kimaro: Teo Peter ne spune ce meserie ar fi avut dacă nu era muzician, cu cine și-ar dori să colaboreze și ce muzică asculta când era mic

În așteptarea show-ului Altar din seara rock de la Kimaro Festival (13 august - Parcarea Plaja Venus), am stat de vorbă cu Teo Peter despre Vama Veche de pe vreme copilăriei lui, care au fost concertele care i s-au părut cele mai bune în acest an și ce meserie (meserii) și-ar fi ales dacă nu era să facă muzică.

Cum era plaja Venus pe vremea copilăriei tale?

Teo Peter: În copilărie mergeam la Vama Veche, care pe atunci era un sat liniștit, cu o plajă aproape pustie, doar câteva zeci de turișți și câteva cearșafuri....foarte frumos era! Nu am ajuns la Venus până anul acesta. 🙂

Ce muzică ascultai când erai mic și care dintre trupe au rămas încă favoritele tale?

Teo Peter: Mic, mic, ce se auzea pe la radio, Abba, Boney M. În adolescență nu m-au ocolit, desigur, Modern Talking, Depeche Mode. Apoi am făcut cunoșțînță cu rock-ul și riff-urile grele, Scorpions, Iron Maiden, care de altfel mi-au rămas lipiți de suflet, apoi Queen, Europe, U2.

Care a fost cel mai tare concert la care ai fost anul ăsta?

Teo Peter: Toate concertele ALTAR din vara asta, în top fiind recitalurile de la Custom Fest și Bikers for Humanity Rock Fest. Probabil cel de la Kimaro va fi pe măsură.

Ce trupă nu a venit niciodată în România și ai face orice s-o vezi live?

Teo Peter: Fără nicio ezitare, U2.

Recomandă-ne o trupă nouă care îți place.

Teo Peter: Băieții de la Revolter sunt de viitor, dacă se țin de treabă. Deocamdată ceea ce fac, e foarte bine. Cumva văd în ei ceea ce însemna  ALTAR la începuturi, când am pornit la drum.

Cea mai subapreciată trupă?

Teo Peter: De obicei apreciez munca fiecărei trupe, dar nu mă impresionează absolut deloc trupele care funcționeză doar prin mimetism, fără a pune nimic pe masă din propria traistă, pe rețeta „hai să facem și noi așa, că uite, ăia fac și au succes, să facem și noi la fel”. Asta mi se pare extrem de trist, când vorbim de un artist.

Spune-ne cu ce artist/ artișți ți-ar plăcea să colaborezi.

Teo Peter: Am de mulți ani câteva idei, cu unii probabil colaborarea se va concretiza într-un viitor apropiat, în principiu sunt artișți pe care îi admir și îi respect, din diverse zone muzicale, de la rap la pop și desigur, din sfera rock.

Dacă nu ai fi fost muzician, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Teo Peter: Probabil aș fi fost actor sau om de radio, astea nefiind încă excluse total pe viitor, dar nu în ultimul rând, mi-ar fi plăcut și cred că aș fi putut fi un foarte bun preot.


KIMARO 2023 îi invită pe fanii muzicii de la noi să fie, din nou, parte a schimbului uriaș de energie dintre scenă și public, a emoțiilor și a noilor amintiri, așa cum s-a întâmplat și la edițiile trecute, când mii de oameni au cântat împreună cu scena unele dintre cele mai iubite hituri românești. KIMARO 2023, cel mai mare festival al muzicii românești, un eveniment prezentat de trei dintre cele mai mari radiouri din țară, Kiss FM, Magic FM și Rock FM, se va desfășura pe 11, 12 și 13 august, pe scena din Parcarea Plaja Venus. 

Duminică, 13 august, sărbătoarea muzicii românești se desfășoară sub semnul Rock Nights, pe scenă urmând să evolueze Dinfier, Anton, Altar, Trooper și Celelalte Cuvinte. 

Accesul la cele trei zile de festival se face cu intrare liberă. Abonamente VIP pe iabilet.ro.