Rock News

Chestionar Kimaro: Ovidiu Anton ne spune cum era la mare în copilărie, cu cine ar vrea să colaboreze și care a fost concertul anului

În așteptarea show-ului trupei Anton din seara rock de la Kimaro Festival (13 august), am stat de vorbă cu solistul grupului, Ovidiu Anton, care ne-a povestit cum era la mare pe vremea copilăriei lui, ne dezvăluie câteva dintre pasiunile sale și ne spune ce trupă nouă este de urmărit pe viitor.

Cum era plaja Venus pe vremea copilăriei tale?

Ovidiu Anton: Concediile la mare, cu părinții, le petreceam de obicei la Eforie Nord, însă există în jurnalul acestora și un episod pe plaja de la Venus, când se pare că m-a apucat dorul de ducă și am mers până pe plaja din Saturn, unde norocul a făcut să mă recunoscă niște vecini de hotel, care m-au repatriat. De atunci și până astăzi, Ani și Cornel Berlinski au rămas prietenii noștri de familie!

Că să concluzionez, pe vremea aceea, înainte de ‘89, plaja era plajă cu nisip fermecat, marea însemna ritm de valuri, nu conta unde eșți, cât de mare era prosopul pe care stăteai… mergeam la mare și restul erau detalii.

Ce muzică ascultai când erai mic și care dintre trupe au rămas încă favoritele tale?

Ovidiu Anton: Am descoperit muzica prin ce era în vitrina cu discuri: Queen, Elvis, Deep Purple, Hendrix, Michael Jackson, colecții country, Iris, Holograf, Compact, Phoenix, iar pe la 6-7 ani, începând din anii ‘90, mergeam în fiecare duminică la piață și părinții îmi luau câte o casetă cu ce trupe rock mai voiam eu să descopăr. Astăzi nu pot să spun că mai galopez maratoane și discografii, dar sunt piese pe care le voi asculta oricând cu plăcere.

Care a fost cel mai tare concert la care ai fost anul ăsta?

Ovidiu Anton: Concertul inimii mele este întreg festivalul Bikers For Humanity, pentru ceea ce reprezintă, pentru scopul comun, pentru că înseamnă solidaritate, omenie, suflet și prietenie. Toți oamenii care merg acolo, să cânte sau să asculte, să ajute, sunt o familie, chiar și fără să se fi cunoscut!

Ce trupă nu a venit niciodată în România și ai face orice s-o vezi live?

Ovidiu Anton: American Outlaws … cu toții, deși astăzi este imposibil!

Recomandă-ne o trupă nouă care îți place.

Ovidiu Anton: Recomandare? Hmmm … Am fost foarte plăcut surprins de tinerii de la Revolter.

Spune-ne cu ce artist/ artiști ți-ar plăcea să colaborezi.

Ovidiu Anton: Cu băieții de la Altar aș face o răzvrătire :)

Dacă nu ai fi fost muzician, ce altceva ți-ar fi plăcut să faci?

Ovidiu Anton: Dacă nu aș fi făcut nimic legat de domeniul muzical, aș fi avut timp să cresc câini de rasă la cel mai înalt nivel și aș fi pescuit mai mult.


KIMARO 2023 îi invită pe fanii muzicii de la noi să fie, din nou, parte a schimbului uriaș de energie dintre scenă și public, a emoțiilor și a noilor amintiri, așa cum s-a întâmplat și la edițiile trecute, când mii de oameni au cântat împreună cu scena unele dintre cele mai iubite hituri românești. KIMARO 2023, cel mai mare festival al muzicii românești, un eveniment prezentat de trei dintre cele mai mari radiouri din țară, Kiss FM, Magic FM și Rock FM, se va desfășura pe 11, 12 și 13 august, pe scena din Parcarea Plaja Venus. 

Duminică, 13 august, sărbătoarea muzicii românești se desfășoară sub semnul Rock Nights, pe scenă urmând să evolueze Dinfier, Anton, Altar, Trooper și Celelalte Cuvinte. 

Accesul la cele trei zile de festival se face cu intrare liberă. Abonamente VIP pe iabilet.ro.