Rock News

Rock The Underground: Trupa de rock alternativ Far Away From Earth va lansa albumul de debut

Am revenit în studio la ora 16.30, de data aceasta alături de Claudiu Cîrțînă, pentru a prezenta unele dintre cele mai tari evenimente din lumea rockului underground din această săptămână

Săptămâna aceasta se anunță câteva evenimente interesante pe scena de rock undeground bucureșteană. Așa că am venit cu avânt la radio, am pregătit discursul, m-am hidratat bine și m-am alăturat lui Claudiu Cîrțînă în studio. Iată ce ne-au mai pregătit artiștii underground!

Trupa Lunatic a lansat videoclipul „Fluturaș”

Trupa Lunatic are o piesă nouă însoțită de un videoclip. E vorba de „Fluturaș”, o privire de ansamblu comică asupra felului în care suntem foarte împiedicați atunci când ne îndrăgostim. În videoclip, îi observăm pe membrii formației, care, îndrăgostiți de antrenoarea de fitness, jucată de Flavia Mihășan, trag prea mult de ei, se împiedică, visează cu ochii deschiși și tremură de febră musculară, încercând să o impresioneze. Eu m-am distrat copios urmărind clipul!

Azi, 19 iulie, avem parte de un concert foarte interesant în clubul Quantic. Infected Rain, trupa de modern metal din Republica Moldova, se află în turneul european Heyday Tour, din care formația a anunțat deja alte 34 de concerte. Și-a câștigat reputația datorită fuziunii unice a mai multor stiluri, printre care metalcore și nu metal, cu riff-uri dure, growl feminin și sunet electronic. În deschidere, va cânta Breathelast, o trupă explozivă de metal alternativ din București, care face show-uri spectaculoase, cu una dintre cele mai bune voci de metal de la noi.

Pe 21, vineri avem parte de un alt spectacol plin de energie, în clubul Loyds. E vorba despre Berzerk, o trupă foarte interesantă de progressive metalcore din București. Muzica lor îți dă un sentiment foarte intens de vlagă, îți dă energie, iar mișcarea parcă îți vine din inerție. Mai cântă My Only Venus, o trupă de metal din București, cu influențe de nu-metal, metalcore, hardcore punk și deathcore. Deși pare că îmbină mai multe influențe, o face fără cusur. 

Far Away From Earth va lansa albumul de debut „F.A.F.E.”

Tot pe 21 iulie, băieții de la Far Away From Earth lansează „F.A.F.E.”, albumul de debut. Am avut ocazia să ascult albumul și spun cu sinceritate, e un debut memorabil. E un rock alternativ tineresc și proaspăt, cu versuri sincere în română. Am vorbit cu Matei, solistul, și l-am întrebat dacă trupa ar dori să transmită ceva ascultătorilor. Asta au avut băieții de spus: „Până la album, puteți viziona cele trei videoclipuri muzicale de pe YouTube, dintre care unul este animat. Ele reprezintă perfect atitudinea și atmosfera F.A.F.E.”. 

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 18.07

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:14

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 30.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:26

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47