Rock News

Noutățile din rock: muzică nouă pe drum și o posibilă reuniune

Rubrica săptămânală „Noutățile din rock” a fost prezentată luni de Eusebiu Tudoroiu, în studioul Rock FM, la 16.30, unde se afla, de data asta, Claudiu Cîrțînă . S-a vorbit despre cum a fost la Guns N’ Roses și care sunt planurile trupei, ce lansări muzicale ne așteaptă perioada următoare și ce evenimente rock nu trebuie ratate zilele următoare.

Peste trei ore de concert Guns N’ Roses pe Arena Națională 

Mai bine de trei ore de maraton Guns N’ Roses duminică seară, 16 iulie, pe Arena Națională. Un stadion arhiplin de iubitori ai muzicii rock, care au venit pentru a vedea trupa reunită în formulă completă. O ocazie de a fi față în față cu legendele care au dat multe dintre single-urile și albumele care au marcat generații întregi. Foarte frumos mi s-a părut că am văzut toate generațiile de public. De la seniori la copii pe umerii părinților. E un lucru minunat când un artist sau o trupă reușește să unească generații întregi prin muzică. Citeam după concert mărturia unui om care mi s-a părut foarte frumoasă: „n-am crescut neapărat cu muzica lor, însă am mers să văd pe viu legenda care a făcut să cresc printre oameni care purtau tricourile lor”. 

Despre Guns N’ Roses, presa internațională ne anunță că aceștia se pregătesc să lanseze un single care, aparent, e un extras de pe albumul de studio la care lucrează. Probabil mai multe informații vom afla înspre toamnă, când turneul lor va ajunge la final. 


Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 18.07.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:05:24

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22


Europe se pregătește să scoată un extras de pe viitorul album

Tot la capitolul lansărilor din toamnă, Europe se pregătește să publice single-ul „Hold Your Head Up”, mai exact pe 15 septembrie. Cântecul va face parte din „Secret Society”, viitorul album de studio pe care trupa l-a confirmat încă din primele luni ale anului, la care încă lucrează și pe care scandinavii au estimat că-l vor lansa în finalul acestui an sau la începutul anului viitor. 

 


Serie de albume noi toamna asta

O să mai tot auzim muzică nouă toamna asta. Printre trupele de diferite subgenuri rock care au confirmat lansări de albume în această toamnă enumerăm și: Moon Walker, The Lion’s Daughter, Laster, Gunship, Great Falls, Jamie’s Elsewhere, Filter, Caged, Blood Runs Cold  și mulți alții. 


Reuniune Creed sau nu?!

Cresc așteptările unui anunț oficial despre reuniunea trupei Creed. Un clip cu fotografii din istoria trupei a fost postat pe pagina lor de Social Media cu mesajul: ‚Let’s go back to the Summer of ’99” („Să ne întoarcem în vara lui ’99”) urmat de „Coming somn 7.19”. Așadar, miercuri, 19 iulie, vom afla pentru ce anunț ne pregătește trupa. 


Ce vedem în România perioada asta?

Săptămâna asta highlight-ul mult-așteptat e Iggy Pop care va fi prezent la Electric Castle. Festivalul de la Bonțida ne dă din nou întâlnire la castel de miercuri 19 iulie, timp de 5 zile, până duminică 23 iulie. 


ARTmania aduce la Sibiu între 28 și 30 iulie un line-up senzațional, unde numele principal va fi trupa Porcupine Tree, o revenire neașteptată pe scena internațională a muzicii rock. Primul lor turneu după revenire și, din spusele lor, ultimul din carieră. 


În București, Vama se pregătește să revină pe scena Arenelor Romane, vineri, 29 iulie. 


Iar pentru cei care nu cred în vechiul conflict al rockerilor vs. depeșarilor, Depeche Mode concertează pe Arena Națională din Capitală miercuri, 26 iulie. Le-aș recomanda celor care-și doresc să îi vadă să își cumpere cât mai curând bilete pentru că din ce am observat pe site-urile care le comercializează, 7 din 9 secțiuni sunt deja sold out. În sine, trupa a avut parte de atât de mult succes și o cerere atât de mare din partea fanilor din Europa încât a tot suplimentat numărul de concerte în diferite țări.