Rock News

Metallica - „Fuel” este coloana sonoră a video-ului promoțional pentru misiunea spațială Artemis II

NASA a ales melodia „Fuel” pentru coloana sonoră a celui mai recent video care promovează misiunea Artemis II, din noiembrie 2024. Clipul, care este acum pe YouTube, conține imagini de la lansarea Artemis I, care a trimis o rachetă fără echipaj în jurul Lunii și prezintă viitoarea misiune.


Metallica este prima trupă care a cântat pe fiecare dintre cele șapte continente ale Pământului, așa că NASA îi poate ajuta să fie auziți și pe Lună.

Între timp, pe Pământ, Metallica nu numai că își continuă live-urile de două nopți în marile orașe din întreaga lume, dar va difuza și două show-uri din Texas, în direct, în cinematografele din întreaga lume, luna viitoare. 

Misiunea spaţială Artemis II, care urmează să trimită un echipaj de astronauţi spre Lună pentru prima dată după anul 1972, a fost programată pentru noiembrie 2024, informează AFP. Zborul va face o buclă completă în jurul Pământului înainte de a se îndrepta către Lună, învârtindu-se în jurul Lunii și revenind pe planeta noastră. Se preconizează că misiunea va dura 10 zile.

Va urma misiunea Artemis III, în cadrul căreia astronauţii americani vor coborî pe suprafaţa Lunii. Această misiune este în continuare programată pentru 2025, deşi calendarul său este incert deocamdată.

Obiectivul NASA constă în stabilirea unei prezenţe durabile a oamenilor pe Lună, prin construirea unei baze pe suprafaţa selenară şi a unei staţii spaţiale pe orbita sa. Procesul prin care oamenii vor învăţa să trăiască pe Lună ar trebui să permită testarea tehnologiilor necesare pentru realizarea unei călătorii spaţiale cu un grad de complexitate mai ridicat: zborul unui echipaj spre planeta Marte şi întoarcerea sa în siguranţă pe Terra. 

Foto: Getty Images/ Guliver.