Rock News

Concertul de la Londra în memoria lui Taylor Hawkins a fost nominalizat la Emmy

Regizat de Joel Gallen, concertul a avut loc pe stadionul Wembley pe 3 septembrie 2022 în fața a 90 000 de oameni, iar printre invitați s-au numărat Paul McCartney, Lars Ulrich, Brian Johnson, John Paul Jones, Josh Homme de la Queens Of the Stone Age, Brian May sau Travis Barker de la Blink-182.

Spectacolul a ținut șase ore și a avut, desigur, apariții și din partea colegilor de trupă, cu invitat special, fiul lui Taylor Hawkins, Shane, de 16 ani. 

Dave Grohl i-a adus un omagiu emoționant regretatului său prieten și bateristului Foo Fighters, Taylor Hawkins, la concert, spunând publicului: „Lui Taylor i-a plăcut să cânte și să înregistreze cu oricine și cu toată lumea. Îi plăcea să cânte muzică în fiecare zi. Și nu sunt prea mulți oameni cu care să nu fi cântat.

Așadar, această adunare de prieteni, familie și muzicieni, toți sunt reuniți de el și suntem cu toții legați aici, astăzi de acest om”.


Concertul de pe Wembley a marcat și primul live din ultimii 12 ani al super-grupului Them Crooked Vultures, format din Josh Homme - Queens of the Stone Age, Dave Grohl și John Paul Jones - Led Zeppelin.

Hawkins a cântat în Foo Fighters timp de mai bine de două decenii, alături de Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett și Rami Jaffee, după ce s-a alăturat, în 1997.

Concertul a fost transmis în direct pe Paramount+ și este unul dintre cele cinci nominalizări la categoria "Outstanding Sound Mixing For A Variety Series Or Special".

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy va fi difuzată pe Fox luni, 18 septembrie.

Foto: Getty Images/ Guliver.