Rock News

Grinder lansează videoclipul pentru „Restoration Sacrifice”

Trupa constănțeană de metal Grinder lansează azi primul single de pe viitorul album, pentru care a realizat și un videoclip

Constănțenii de la Grinder lansează azi videoclipul primului single de pe viitorul lor album, încă în lucru și pentru care băieții încă nu au stabilit un titlu, al doilea din discografie. Piesa „Restoration Sacrifice” e deja disponibilă online de azi-dimineață, iar clipul va fi lansat la ora opt seara. 

Am fost norocoasă să ascult piesa live, pe 2 mai, la concertul organizat de formația de thrash metal Leather Brigade, din clubul I-auzi una. Atunci, Grinder voia să vadă cum reacționează publicul la materialul încă neșlefuit. Așa cum era de așteptat, show-ul a fost memorabil și a creat un sentiment general de nerăbdare după material noi de la băieți. Piesa e de un heavy metal antrenant, un fel de parazit auditiv. Linia de bază a piesei e simplă, dar cu impact dur, și se imprimă ușor pe timpan. Astfel că, te trezești că asculți piesa în gând, chiar dacă nu răsună în căști. Tobele sunt bătute apăsat, cu atitudine și tupeu, iar ruperile de ritm te țin în priză pe tot parcursul melodiei. Solo-ul de chitară e hipnotizant, conferă o senzație de ascendență, pe care basul o contrează imediat după, readucând ascultătorul, într-un mod brutal, înapoi cu picioarele pe pământ. Din punct de vedere vocal, versurile cântate grawl sunt ușor de înțeles, Cezar Cristurean având unul dintre cele mai curate răgete din metalul undergroundului de la noi, după părerea mea. Videoclipul e o mostră a ce ai ratat, dacă, până acum, nu ai fost la un concert Grinder, o frumoasă încapsulare a esenței tari care plutește în aer la cântări. 

Am luat legătura cu băieții de la Grinder pentru a afla mai multe despre videoclip și piesă. 

„«Restoration Sacrifice», primul single de pe următorul album, era deja gata și plănuiam să-l publicăm în seara concertului cu Dividing by Zero din Club Phoenix (21 aprilie), dar ne-am hotărât să nu îl lansăm sec. Fiind cam cea mai simplă și antrenantă piesă din materialul discografic pe care l-am compus până acum, am realizat că are potențial imens pentru un videoclip de la concert, așa că am filmat la cântarea aceea din aprilie. Era ocazia perfectă, pentru că a fost un eveniment pe care l-am promovat foarte mult și pentru că Dividing by Zero e o trupă apreciată în Constanța. A fost o unire de forțe care trebuia să atragă mulți oameni. Așa s-a și întâmplat. Au venit mai mulți oameni decât ne așteptam, foarte mulți!

Nu am avut nevoie decât de două camere, mânuite de Alex (Mihalache) și «domnu' Vali» (Baltag), și două camere Go Pro, una pe capul lui Cezar (Cristurean, solist Grinder) și una îndreptată spre tobe ca să facem rost de orice cadre am avut nevoie. Apoi, l-am lăsat pe «Vladone» (Vlad Prisacariu) să-și folosească magia la montaj și editat. Au fost presărate și câteva cadre de la concertul cu Slicer şi Leather Brigade din I-auzi una, din București, filmate de «Kinder» (Radu Sebastian Belcin), pentru imagini suplimentare.

Suntem mândri de ce a ieşit şi abia aşteptăm să vedem cum o să fie primit!”

Sursă foto: Facebook