Interviurile Rock FM EXCLUSIV Online

Exclusiv ROCK FM: Am stat de vorbă cu actorii din serialul fantasy „The Witcher”, înainte de premiera sezonului III: „Am ascultat totul de la începuturile Led Zeppelin și Slipknot, până am ajuns la modern metal”

Am fost trei zile în Polonia, pentru premiera globală a sezonului 3 „The Witcher”, unde am stat de vorbă în exclusivitate pentru ROCK FM cu o parte din distribuția principală a serialului. Este momentul în care Continentul se transformă într-un câmp de luptă al corupției politice, magiei negre și al trădării.

Un articol de Silvia Tașcă.

 Bazat pe cele opt romane bestseller cu același nume, scrise de Andrzej Sapkowski, „The Witcher” este, pe scurt, o poveste epică despre destin și familie, cu actorul Henry Cavill („Superman”) în rol principal. Povestea a trei destine care se întrepătrund în lumea vastă a Continentului, unde oamenii, elfii, vrăjitorii, gnomii și monștrii se luptă pentru a supraviețui și a evolua și acolo unde binele să răul nu sunt ușor de identificat. 

În jurul personajului Geralt din Rivia s-a clădit un imperiu, fiindcă în acest moment avem acces la tot ce înseamnă lumea „The Witcher”: de la romane, la comic books, jocuri video și, bineînțeles, adaptările Netflix.


Serialul „The Witcher” spune povestea lui Geralt, un ucigaș de monștri cu un trecut tulburat, într-un ținut plin de magie, mister și pericole. Filmat într-o serie de destinații luxuriante folosite pentru a evoca tărâmul fantastic al cărților, fanii au fost captivați de adaptarea romanelor și sunt în mod natural constant dornici de mai mult. Filmările noului sezon s-au desfășurat în studiourile de film Longcross alături de mai multe zone ale Angliei, Țării Galilor, Croației, Sloveniei, Italiei și Marocului.

Serialulul are trei sezoane, iar acesta este ultimul în care Henry Cavill apare în rolul vânătorului de monștri, urmând ca din al patrulea sezon rolul să fie preluat de actorul Liam Hemsworth.

O scurtă istorie a relației mele cu tărâmul „The Witcher”, care justifică o călătorie până în Polonia pentru un interviu exclusiv pentru Rock FM cu distribuția seriei: am citit prima carte, am văzut primele două sezoane din serial, pe care le-am devorat din momentul lansării și, bineînțeles, celebrul Henry Cavill, o alegere de bază pentru definirea poveștii vânătorului de monștri. „The Witcher” este unul dintre cele mai populare seriale de pe Netflix, așa că tare m-am bucurat când am aflat că am primit o invitație la premiera globală a celui de-al treilea sezon a unui fenomen global.


Ce se întâmplă în sezonul III din „The Witcher”?

Acesta este sezonul care schimbă totul. Monștrii nu mai sunt doar creaturi care trebuie ucise și ne întâlnim față în față cu cel mai rău monstru dintre toți. Există o dezbinare și neliniște între Regate. Dar se pare că există un singur scop universal: găsirea lui Ciri.

Geralt, Yennefer și Ciri sunt în sfârșit uniți, doar pentru a realiza că singurul mod de a fi împreună este să se despartă. Trebuie să lupte ca și cum ar fi ultima lor luptă și să pună totul în joc - sau riscă să se piardă unul pe celălalt pentru totdeauna. Acesta este sezonul în care Continentul va fi resetat și nimic nu va mai fi la fel.



„The Witcher: Sezonul 3” este acum pe Netflix: Volumul 1 (episoadele 1-5) și Volumul 2 (episoadele 6-8) are premiera pe 27 iulie, așadar mai e puțin de așteptat. 


Sinopsis-ul oficial pentru sezonul 3 sună cam așa: „În timp ce regii, elfii și demonii Continentului luptă pentru a o captura, Geralt o ascunde pe Ciri, hotărât să-și protejeze familia proaspăt reunită împotriva celor care amenință să o distrugă. Încredințată cu puterile magice ale lui Ciri, Yennefer îi conduce la fortăreața Aretuza, unde speră să descopere mai multe despre puterile neexploatate ale fetei; în schimb, ei descoperă că au aterizat într-un câmp de luptă al corupției politice, magiei negre și a trădării. Trebuie să riposteze, să pună totul în joc sau riscă să se piardă unul pe celălalt pentru totdeauna.”


Fiecare personaj din serial este definitoriu pentru dezvoltarea firului narativ, există o motivație și o dedicare serioase în spatele rolurilor de pe micul ecran și acest lucru se vede mai ales în noul sezon.


Lauren Schmidt Hissrich este showrunner și producător executiv, în timp ce Stephen Surjik, Gandja Monteiro, Loni Peristere și Bola Ogun sunt regizori. De scenariu s-au ocupat Mike Ostrowski, Javier Grillo-Marxuach, Tania Lotia, Haily Hall, Matthew D'Ambrosio, Clare Higgins, Rae Benjamin și Troy Dangerfield. Rae Benjamin, Matthew D'Ambrosio, Troy Dangerfield, Javier Grillo-Marxuach, Haily Hall, Clare Higgins, Tania Lotia și Mike Ostrowski.

După cum spuneam, am plecat timp de trei zile în Polonia, unde am avut ocazia să vorbesc cu o parte esențială din distribuția „The Witcher” în cadrul unui press junket internațional. Interviul a avut loc la Varșovia și a fost oferit în exclusivitate pentru Rock FM. 

Am vorbit cu Anya Chalotra (Yennefer of Vengerberg), Freya Allan (Princess Cirilla of Cintra) și Joey Batey (Jaskier) despre evoluția personajelor în sezonul al treilea, influența serialului asupra pop culture, ce i-a inspirat la nivel personal în această călătorie fantasy, dar și ce muzică rock ascultă. Enjoy!


Despre evoluția poveștii până în acest sezon, cei trei au mărturisit că „A trecut un an, deci s-au întâmplat multe în acea perioadă. Cred că este vorba despre familie, care încearcă să se întoarcă împreună. S-au întâmplat multe, evident, în ultimul sezon. Cred că accentul se pune pe Geralt și Yennefer care încearcă să fie acolo pentru Ciri. Ciri vrea să-și valorifice puterile. În sfârșit, a acceptat asta, ceea ce a fost o luptă pentru ea să accepte. Cred că asta cu ajutorul lui Yennefer, care și-a reconstruit din nou încrederea încă din sezonul trecut.”, a povestit Freya Allan.


O caracteristică pe care cei trei actori ar prelua-o la nivel personal de la personajele lor ar fi:

Joey: „Am câteva. Ce mi-a trecut prin cap, probabil că nu este potrivit pentru interviu. Pentru mine, mi-ar plăcea să încerc și să iau cât de mult aș putea din compasiunea lui Jaskier. Și cred că le-aș fura pe celelalte două de la Anya și Freya.”

Anya: „Nu aș vrea să iau atât de mult din ea însăși - îndoială. Totuși, mă pot raporta la asta. Doar că am multă îndoială de mine.”

Freya: „Doar dragostea pe care o are, cred, pentru oamenii din jurul ei. Am și eu așa ceva... Nu vreau să insinuez că sunt rece pe interior. Dar cred că e important să îți amintești cât de importantă este familia și cât de recunoscător ar trebui să fii pentru sprijinul respectiv.”

Serialul are un impact major în prezent în pop culture, la fel ca alte producții Netflix recente precum „Wednesday” sau „Stranger Things”. Am fost curioasă de ce cred actorii că noile generații, precum Gen Z,  încă prezintă interes și sunt conectați cu lumile fantasy, într-o lume a conținutului video de maxim 3o de secunde: „Este un testament pentru Sapkowski, știi, scriind și subminând pilonii fanteziei. În esență, cu toții avem o istorie a lumii fantasy. Și Sapkowski a venit și a luat totul, a răsturnat așteptările, și le-a centrat pe un personaj și un complot, în timp ce a folosit lumea magică pentru a forma intriga și caracterul, mai degrabă decât invers. Și asta vorbește pentru toată lumea. Știi, oamenii s-au îndrăgostit de aceste personaje cu mult înainte să știu eu despre ele.”, a mărturisit Anya Chalotra.



Joey Batey (Jaskier) pe soundtrack-ul „The Witcher”


Atunci când vine vorba de muzică rock, Joey Batey este „expertul” din spatele coloanei sonore: Fac foarte multă producție audio pentru coloana sonoră a serialului și de aceea sunt atât de multe cover-uri metal ale pieselor noastre, care nu au fost deloc ușor de făcut. Piesele din serial au această calitate a unui imn, care este, de altfel, și motorul lor. Cred că am ascultat totul de la începuturile Led Zeppelin și Slipknot, până am ajuns la modern metal care mi-a acaparat playlist-urile în ultimii cinci ani, alături de Joni Mitchell, a dezvăluit actorul.



Vezi interviul video cu actorii din „The Witcher” acordat exclusiv pentru Rock FM mai jos și urmărește noul sezon, disponibil acum doar pe Netflix!