Rock News

Negative CORE Project a lansat albumul „The Purple Shores”

Negative CORE Project a lansat ultimele patru extrase de pe al patrulea material „The Purple Shores”

Întregul material poate fi ascultat pe majoritatea platformelor de streaming. Autorii lovesccu ultimele titluri („La V*lve ”, „K.F.C”, „Guilt Trip” și „The Purple Shores”), finalizând o muncă demai bine de trei ani și luând o pauză pe termen nedeterminat. 

„The Purple Shores” simbolizează o zonă metaforică și un stadiu al existenței care reprezintă o combinație de nenorocire, goliciune și adevăruri ascunse. Culoarea purpurie poartă adesea mai multe semnificații, inclusiv mister, spiritualitate și ambiguitate, lucru care într-o oarecare măsură transpare și în lirica albumului. Este o nuanță care există între culorile contrastante albastru și roșu, o împletire a emoțiilor și experiențelor, o nevoie de a urla înăuntru, dar și în afară.

„Fiecare compoziție prezintă o perspectivă personală cu emoții brute și intense. De la prezența înspăimântătoare a unei dubluri la gândurile chinuitoare asupra vinovăției și a autodistrugerii, la nevoia de a prelua controlul și de a sfărâma tot - am plonjat în adâncurile propriei mizerii. În ciuda naturii întunecate a textelor, invităm la contemplare și introspecție, încurajând o mai bună înțelegere a complexelor și provocărilor cu care ne confruntăm în interior și în relațiile de zi cu zi.

În plus, purpuriul este asociat cu regalitatea și puterea - un domeniu al autorității sau al dominanței în care indivizii sunt supuși controlului sau manipulării și unde forțe externe dictează viața sau le înăbușă adevărata identitate.

În ansamblu, „The Purple Shores” abordează diverse aspecte ale condiției umane, inclusiv tulburările interne, relațiile toxice, disperarea, auto-distrugerea și suicidul, criticile sociale, izolarea și lupta pentru identitate. Am încercat să evocăm prin versuri și muzică emoții puternice și imagini vii, punând adesea la îndoială normele convenționale și dezvăluind aspectele mai dureroase ale propriei existențe”, relevă un comunicat de presă al trupei. 

Pentru curioși, înregistrările și mixul au fost făcute de Mihai Dincă, iar o parte din voci au fost trase în München de către Albert Eduard (Still Awake - Germania). 

„Negative CORE Project vă dorește vacanță plăcută și «grije» la cap!” – FLip, Faraonu', Crist, Călin, Nich