Morning Glory

Final exploziv de sezon „Morning Glory”

Astăzi, Lăcrămioara Loghin a prezentat câteva rezultate dintr-un studiu despre atitudinea românilor cu privire la donare de sânge, apoi, realizatory au intrat alături de grupul Sotto Voce, în direct la Pro TV, iar Delia și trupa HVNDS au asigurat un final exploziv al emisiunii

Care e percepția românilor despre donarea de sânge? 

Lăcrămioara Loghin de la EXACT Business Solutions a fost invitată azi-dimineață, la „Morning Glory” pentru a prezenta rezultatele unui studiu despre cum privesc românii practica donării de sânge. Aceasta a povestit că studiul a durat două săptămâni, iar interviurile au fost luate de la un eșantion de 1.014 persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Românii donează puțin sânge și sunt, de regulă, reticenți la această practică esențială. Studiul arată că doar patru din zece persoane au donat sânge. 

Există mai multe motive pentru care lumea are rețineri. Lipsa de informare cu privire la donarea de sânge stârnește frici și îngrijorare. Mulți asociază donarea cu spitalele și se tem că s-ar putea îmbolnăvi în incinta centrului, le e teamă să nu li se facă rău după ce donează sau le e frică de ace. Alții sunt de părere că sunt prea puține centre de donare și că nu vor să stea la coadă. 


Șapte procente dintre participanții la sondaj susțin că nu ar dona sânge niciodată, sub nicio formă, iar 30% au declarat că acțiunea de a dona sânge e considerată voluntariat. Majoritatea intervievaților au recunoscut că nu sunt familiarizați cu aplicațiile prin care se pot programa la centrele de donare de sânge, iar 37% nici măcar nu au auzit de campaniile care încurajează mersul la donat. 

Totuși, gloryoșii au primit și vești bune. Dintre cei care nu au mai donat sânge niciodată până acum, 93% ar putea fi mobilizați să o facă, iar campania „România Are Sânge De Rocker” se află între primele trei dintre cele mai populare campanii de acest fel. 

Colinde de vară cu Sotto Voce

În direct la Pro TV, realizatory au dorit să prezinte ceva mai special. De aceea i-au chemat pe talentații de la Sotto Voce, pentru a cânta două colinde de vară.

„Orice fraier poate să colinde iarna!” – Răzvan Exarhu

Astfel, grupul vocal a interpretat „Oac, oac, diri, diri, dam” și neasemuita colindă care „a consacrat emisiunea”, spune Răzvi, „Am Bicicletă”. 


Delia și HVNDS dovedesc, pentru ultima dată în acest sezon „Morning Glory”, că „România Are Sânge De Rocker

Așa cum era normal, finalul sezonului trebuia să fie marcat de o cântare electrizantă. Delia și formația HVNDS au făcut un live de zile mari pentru campania „România Are Sânge De Rocker”. 

Dacă ai pierdut toată nebunia de azi-dimineață, o poți recupera ascultând emisiunea, sub formă de podcast, la noi pe site!


MG - invitați Sotto Voce, Delia & HVNDS live

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:35:06

Morning Glory - 30.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:24:45

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42